Personel Alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na personel alımı yapılacak! Başvuru detayları açıklandı

2024’ün ilk ayında personel alım haberleri sık şekilde gelmeye devam ediyor. KPSS puanı dikkate alınarak devlet kurum ve kuruluşları için birçok alanda personel alınıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli olarak 35 büro personeli ve ek olarak 27 destek personeli alacak.

Personel alımları için başvurular bugün başladı. Başvuru detayları ve tarihler kılavuzda yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 62 personel alımı yapılacak. İş arayışında olanlar ilana yoğun ilgi gösterdi.

Başvuru Şartları Neler?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, personel alımlarını merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere yapacak. Alımlar için dikkate alınacak KPSS puanları ise 2022 yılı için olacak. Bakanlığın alacağı personeller için sunulan genel başvuru şartları şu şekilde;

  • C. vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan 48. maddede belirtilen şartları karşılamak.
  • Başvuru yapıldığı tarihten itibaren herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanılmamış olması gerekiyor.
  • Belirtilen son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • Erkek adaylar için askerlikle bir ilişiği olmaması gerekiyor.
  • Görevini yapabilmesi için herhangi bir engel oluşturabilecek hastalığa sahip olmamak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak.
  • Bir önceki maddede yer alan duruma göre kişi çalışıyor ise son bir yıl içinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket edilmesi nedeniyle kurumlarca sözleşmenin feshedilmemiş olması gerekiyor.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

İki farklı alanda yapılacak alımlar için başvuru detayları farklılık gösterebilir Genel şartlara uyulması durumunda diğer istenen şartlarda incelenmelidir. 35 büro personeli ve 27 destek personeli alımı yapılacak olan ilana başvuru için 24.01.2024-04.02.2024 tarihleri geçerlidir. Adaylar, e-Devlet üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım sayfasından ya da Kariyer Kapısı üzerinden giriş yaparak başvurularını tamamlayabilir.

Ek tabloda belirtilmiş olan gruplardan sadece birine başvuru yapılabilecek. Detaylı bilgiler ve istenen belgeler ile ilgili açıklamalar Bakanlığın resmi sayfasında ve Kariyer Kapısı internet sitesinde yayınlanmıştır.