Ekonomi

Çalışmak isteyen kadınlara, devletin bankasından büyük destek: Halkbank Kadın Girişimci Paketi başvurulara açıldı!

İşletme açmak ya da mevcut işletmesini büyütmek isteyen ancak zorlu ekonomik şartlar karşısında bu isteğini yerine getirecek nakde sahip olmayan kadınlara, “Önce Halk, Sonra Banka” sloganı ile yola çıkan Türkiye’nin kamu bankası Halkbank’tan destek paketi geldi. Halk Bankası, yeni dönemde aile bütçesine destek olmak ya da sadece kendi ayaklarının üzerinde durarak ekonomik özgürlüğünü eline almak isteyen kadın girişimcilere “Kadın Girişimci Destek Paketi” hizmeti ile destek olacağını açıkladı.

Halkbank Kadın Girişimci Destek Paketi 2022

Geliştirdiği vatandaş yanlısı kampanyalar ile büyük takdir toplayan Halk Bank, yeni dönemde eli nakde sıkışan kadın girişimcilere hem işletmelerini genişletmeleri hem de yeni bir işletme açmaları için nakit desteğinde bulunacağını açıkladı.

Halkbank’ın 30 yaş altı kadın girişimciler için geliştirdiği Kadın Girişimci Destek Paketi hizmeti aracılığı ile ilgili şartları sağlayan tüm kadınlara, 225 bin TL’ye kadar nakdi destekte bulunulacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Halkbank Kadın Girişimci Destek Paketi Başvuru Şartları 2022

Halk Bankası tarafından geliştirilmiş olan Kadın Girişimci Destek Paketi hizmetinden yararlanabilmek için ilk şart, başvuran kişinin 30 yaşın altında olması olarak belirlendi. İkinci şart ise ilgili başvuruyu yapacak olan kişinin KOSGEB Uygulamalı Girişimci Programını bitirmiş olması ve üçüncü şart da kadın girişimcinin en az bir yıldır ustalık belgesine sahip olması olarak duyuruldu.

Halkbank Kadın Girişimci Destek Paketi Başvurusu Nereden Yapılır? 2022

Halk Bankası’nın 30 yaşın altında olan kadın girişimciler için geliştirmiş olduğu kredi hizmetinden yararlanabilmek için ilgili KOSGEB belgelerinin ve diğer başvuru belgelerinin hazırlanması ve en yakın Halk Bank şubesine giderek başvuruda bulunulması gerekmektedir.