Gündem

Çanakkale’de orman yangınında son gelişme: 9 köy tahliye edildi, çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı!

Çanakkale’de dün başlayan yangın devam ediyor. Çok sayıda ekip yangınla savaşıyor. 2. günde de devam eden yangınla ilgili son gelişmeler açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının son durumunu duyurdu. Yapılan açıklamada, 9 köyün tahliye edildiği belirtildi.

Çanakkale Damyeri mevkiinde dün saat 11.39’da orman yangını meydana geldi. Çıkan yangın bugün de devam ediyor. Yangın nedeniyle Çanakkale-Çan Karayolu ile Çanakkale Boğazı çift taraflı trafiğe kapandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, 9 köyde toplamda 337 hane ve bin 251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu.

9 KÖY TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sarıcaeli Köyü yaşlı bakım evinden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir” bilgisini paylaştı. Çanakkale-Çan Karayolu trafiğe amaçlı sivil araç trafiğine kapalı olduğunu duyuran Yerlikaya, “Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır” dedi.

YANGINLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Yangının ikinci gününde sabah saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da, “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor” dedi.

RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, yangın bölgesi Çanakkale’yi de kapsayan Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgâr uyarısında bulundu. Yapılan açıklamda, “Rüzgârın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.