Canlı yayında açıkladı: Başbakan Saner istifa etti!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’den flaş bir istifa haberi geldi. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Başbakan Saner istifa ettiğini açıklandı. Saner istifasını Cumhurbaşkanı’na sunduğunu duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner bugün istifasını duyurdu.

BRKT’de canlı yayında açıklama yapan Saner açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Çok zor bir dönemde hükümet kurduk, dünyada Covid-19 salgınının olduğu bir dönemde, önce bir icraat hükümeti kurmayı planlamıştık. Ancak siyasi partilerden olumlu yanıt alamayınca bir azınlık hükümeti kurarak, ülkemizi bu zor şartlarda, hükümetsiz bırakmadık ve gerçekten sağlık alanında ortaya koyduğumuz performansla da dünyada en iyi ülkelerin başında gelmekteyiz. Bugün itibarıyla görevi bırakmış bulunuyorum. Bununla ilgili istifa nedenlerini içeren yazılı bir açıklamayı az sonra basından paylaşacağız.

Ancak bir kez daha yinelemek istiyorum. Hükümet ortaklarımızın kendi içindeki sayıyı sağlayamamaları, burada Ulusal Birlik Partisi tüm milletvekilleriyle mecliste parlamentoda yer alırken, gerek Demokrat Partisi’nin kendi içindeki milletvekili sayısını sağlayamaması, gerekse Yeniden Doğuş Partisi’nin kendi içinde yaşamış olduğu bir kurultay sonucu partideki bir milletvekilinin istifa etmesiyle bugün itibarıyla mecliste çoğunluğumuz da bulunmadığından, yani 26 sayımız olmadığından görevi Sayın Cumhurbaşkanına iade etmiş bulunmaktayım. Hayırlısı olsun diyorum, teşekkür ediyorum.

KKTC’de Ulusal Birlik Partisi (UBP), Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Ersan Saner başbakan olmuştu.

Exit mobile version