Canlı yayında asgari ücret zammı açıklandı! Beklenenin üstünde zam olacak: Ayrıntılar belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli asgari ücrete yapılacak yeni zammı beklemeye başladı ve çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği açıklandı. Kulislerde ise asgari ücret zammı hakkında çeşitli iddialar bulunuyor. AK Parti iktidarı asgari ücret artışı konusunda çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamalarında çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini bildiriyor.

10 BİN TL ÖNGÖRÜLÜYOR

İnternethaber yazarı Bünyamin Esen, Ankara kulislerinden aldığı bilgileri Youtube yayınında Hadi Özışık’a anlattı. Bünyamin Esen burada yaptığı açıklamalarında asgari ücretin 10 bin liraya çıkabileceğini ifade etti. Esen’in açıklamaları ise şöyle oldu:

“Kulislerde konuşulan son rakam asgari ücret brüt 10 bin TL olacak. Hatta net asgari ücretin de bu rakama çıkması bekleniyor”

ASGARİ ÜCRET 8 BİN LİRAYI BULABİLİR

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da asgari ücret zammı hakkında açıklama yaptı. Bayram açıklamalarında asgari ücretin 8 bin lirayı görebileceğini ifade etti.

Bayram açıklamalarında “Eğer yüzde 45 zam yapılırsa 7 bin 975 TL yapıyor ki psikolojik sınır olan 8 bin TL’yi ben göreceğini düşünüyorum. Yapılan hesap ortada ondan dolayı bu rakamlar enflasyon verileri baz alınarak ortaya çıkıyor. Kaldı ki benim gibi yeminli bir mali müşavir olan AK Parti’nin Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz yapmış olduğu açıklamada asgari ücretin 7 bin 500’ler civarında olacağından bahsetmişti.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version