Çantasında, cüzdanında bu kart bulunan Ankaralılar dikkat: Belediye duyuru yaptı, artık burada da kullanılabilecek!

Ankara’da toplu ulaşım da vatandaşlar Ankarakart kullanıyorlar. Ankara’da yaşayan öğrenciler ise öğrenci abonman kartlarından faydalanıyorlar. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, artık öğrenci abonman kartlarının Polatlı-Ankara arasında sefer yapan TCDD trenlerinde de kullanılabileceği bildirildi.

Ankara’da yaşayan öğrencilere güzel haber verildi. Yapılan açıklamaya göre, öğrenci abonman kartlarının Polatlı-Ankara arasında sefer yapan TCDD trenlerinde de kullanılabilecek.

Bu kapsamda sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Türkiye’nin en ucuz abonmanlarından birini kullanan öğrencilerimize güzel bir haberimiz var. UKOME toplantısında alınan kararla birlikte artık Ankara-Polatlı arasındaki TCDD tren seferlerinde de öğrenci abonmanlarınız geçerli olacak. Güle güle kullanın” ifadelerini kullandı.

EGO Genel Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlüğünün ortak çalışmaları tamamlamasının ardından öğrencilere ekonomik yönden de katkı sağlayacak uygulama en kısa sürede hayata geçirilecek.

EGO Öğrenci Abonman Ankarakart

EGO öğrenci abonman kart EGO Genel Müdürlüğüne bağlı şehir içinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında (otobüs, raylı sistemler ve teleferikte) transfersiz kullanılır ve yükleme tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. 225 binişlik aylık öğrenci EGO abonman kart ücreti 90,00 TL’dir.

Exit mobile version