EkonomiGündem

Cebinde 50 Bin TL’si olan herkese TOKİ’den 2+1 ve 3+1 ev satışı! İzmir, Afyon, Denizli, Manisa, Uşak ve bu iller

Milyonları ev sahibi yapmak için harekete geçen TOKİ’nin dev projesi için Türkiye’nin bir çok bölgesinde satışlar başlıyor. Ege Bölgesinde ise bir çok il için TOKİ hazırlıkları tamamlandı. Satışlar için gün sayılıyor.

Cebinde 50 Bin TL’si olan herkese TOKİ’den 2+1 ve 3+1 ev satışı! İzmir, Afyon, Denizli, Manisa, Uşak ve bu iller- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye’deki onlarca ilde aynı anda başlattığı dev projesini hayata geçiriyor. Son 5 gün kalan ihale açıklamaları sonrası iller bir bir sıralandı. Sadece cebinde 50 Bin TL birikmişi olan herkes TOKİ’nin 2+1 ve 3+1 gibi bir çok seçenekli evlerine sahip olabilecek. TOKİ satışları için ise ihale tarihleri belli oldu. İşte detaylar…

11-12 VE 13 EKİM’DE BAŞLIYOR

Bugün itibari ile TOKİ’nin 43 ilde konut, 17 ilde ise iş yeri satışına dair olan ihaleler için son 5 gün kaldı. TOKİ Konutlarının gerçek fiyatları 700 bin liradan başlarken ihaleyle satışa çıkacağı için daha ucuza da alınma ihtimali doğacak. Taksit ve düşük peşinat avantajıyla yapılacak ihale 11-12-13 Ekim’de gerçekleştirilecek. TOKİ tarafından konuta biçilen değer 700 bin ancak ihale daha alt fiyatlardan başlayabilecek.

48 AY VADELİ ÖDEME SEÇENEĞİ

TOKİ evlerini satın almak isteyenler için toplam konut bedelinin %25 peşinatı ve 48 ay vade seçeneği sunuluyor. Konutlar için açık artırma 11 Ekim 2023 Çarşamba günü, iş yerleri için 12 Ekim 2023 Perşembe ve Samsun Toybelen’de satışa sunulan iş yerleri için 13 Ekim 2023 Cuma günü açık artırma yapılacak. İhaleler saat 10.30’da başlayacak. Açık artırmalar, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ve Ankara The Green Park Hotel’de yapılacak. Peki hangi illerde konut hangi illerde ise iş yeri satışları olacak? İşte cevabı…

KONUT SATIŞI YAPILACAK İLLER

Konut satışlarına sahip olacak olan iller Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olarak belirlendi.

İŞ YERİ SATIŞI YAPILACAK İLLER

17 ili kapsayan iş yeri satışları ise Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Denizli, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Kütahya, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon illerini kapsıyor. TOKİ iş yerleri ise yüzde 25 peşinat 48 ay vadeyle alınabilecek. Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri ise Türkiye Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek.