Cebinde kredi kartı olanlar dikkat: 24 saat içinde yapılmayacak!

Kredi kartı kullanan vatandaşlara açıklama yapıldı. Cüzdanında kredi kartı taşıyan vatandaşlar son 24 saatte yapılan harcamadan sorumlu tutulmayacağı ve kayıp, çalıntı, kart bildirimi ile ilgili merak edilen detaylar belli oldu.

KREDİ KARTI BORÇLARI KİŞİNİN KREDİ NOTUNUN DÜŞMESİNE NEDEN OLUYOR

Kredi kartı birçok kişi için çoğu zaman kurtarıcı oluyor. Kredi kartı kullanımının ilk amacı taksit avantajından yararlanmak. Yüksek fiyatlı ürünleri küçük taksitler ile ödeme fırsatı sunan kredi kartları, aynı zamanda bankaların yaptığı kampanyaların takip edilmesi ile ekonomik olarak karlı bir araç haline geliyor.

Ancak bankalardan alınan kredi kartlarının ödemeleri düzenli yapılmadığı takdirde kişi hem faiz yükü ile karşılaşıyor hem de üst üste ödenmeyen kredi kartı borçları kişinin kredi notunun düşmesine neden oluyor.

HEMEN BİLDİRİM YAPILMASI GEREKİYOR

Kredi kartının kaybolması ya da çalınması durumunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ise tüketicilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Kredi kartının kaybolması durumunda tüketicilerin ilk olarak bankalarını arayarak bu durumu bildirmeleri gerekiyor. Her bankada kaybolan ve çalışan kartlarla ilgili bir birim bulunuyor.

Söz konusu kartın kaybolduğunun bankaya bildirilmesi durumunda kart alışverişe hızla kapatılıyor.

24 SAAT DETAYI BİLDİRİLDİ

Kayıp bildirimi sonrası karttan yapılan harcamalardan tüketici sorumlu tutulamaz. Bildirim öncesi 24 saatlik süre için ise önemli bir detay dikkat çekiyor.

Eğer kredi kartı için sigorta yapılmışsa banka yapılan tüm harcamalar için en fazla 150 TL’lik bedel talep edebiliyor.

Bankaların büyük çoğunluğu kayıp/çalıntı kart bildirimi yapılmasının öncesindeki son 24 saatte yapılan harcamadan müşteriyi sorumlu tutmuyor. Ancak bu tamamen bankanın inisiyatifinde.

Ayrıca kredi kartını iptal ettiren tüketicinin en yakın karakola giderek ihbarda bulunması da gerekiyor.

Exit mobile version