Çeçen lider Kadirov Ukrayna’ya silah gönderme kararı alan ABD Başkanı Biden’a teşekkür etti

Rusya’nın 24 Şubat tarihinde Ukrayna’yı işgal girişimine başlaması ile birlikte bölgedeki tansiyon en üst seviyelere tırmandı. Rus askeri birliklerinin Ukrayna topraklarına girmesi ve başkent Kiev’e doğru ilerlemesi, dünyaya ayağı kaldırdı ve Rusya’ya karşı peş peşe yaptırım kararları alındı. Ancak söz konusu askeri harekatta Rusya’ya destek veren azınlıklar da oldu. Rusya’yı ve Vladimir Putin’i bu işgal harekatında destekleyenler arasında bulunan Çeçenistan lideri Kadirov, ABD’nin Ukrayna’ya silah gönderme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya’nın bilinen müttefiklerinden olan Kadirov, söz konusu açıklamalarında ABD Başkanı Joe Biden’a teşekkür etti.

Çeçen Lider, Biden’a Teşekkür Etti

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatına başlaması ile birlikte ABD ve AB ülkelerinin yanı sıra diğer birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı ya da kınama açıklarken, Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov ise Rus lider Vladimir Putin’in yanında olduklarını açıkladı. Putin’e seslenen ve “Emir verin Kiev’i 1-2 gün içinde alalım, sizin için ölmeye hazırım” diyen Kadirov, bu kez de ABD’nin Ukrayna’ya silah gönderme kararına ilişkin konuştu. Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Kadirov, bu silahları ele geçirip Rusya için kullanmayı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Kadirov söz konusu açıklamalarını Telegram üzerinden yaparken oldukça sert ifadeler kullandı.

Ramazan Kadirov’un Açıklamaları

ABD Başkanı Joe Biden’ın, 800 milyon dolarlık askeri yardım paketini ve Ukrayna’ya ABD’li üreticilerden üst düzey silahlar ve sistemler gönderileceğini açıklamasından sonra Kadirov da Telegram’dan konuya ilişkin konuştu. Çeçen lider açıklamasında “Washington’dan harika, neşe saçan ve cesaretlendiren haberler geldi. Şu ana kadar Ukrayna’da ele geçirdiğimiz silahlar bizi hiç sevindirmemişti. Uzun zamandır savaşçılarımızı nasıl neşelendireceğimizi düşünüyorduk. Ancak Amerikalıların bize yardım edeceğini hiç tahmin etmezdik… Haberleri okuyunca ağzımın suyu aktı! Bunların hepsi gerçekten bizim mi olacak?” dedi.

Exit mobile version