Çeçenistan lideri Kadirov, Vladimir Putin’e seslendi: Emri verin savaşçılarımız Kiev’i hemen ele geçirsin

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 10. güne girildi ve Ukrayna topraklarında kan dökülmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı saat 10.00’dan itibaren geçerli olmak üzere Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes ilan edildiğini duyurdu. Ancak savaş bütün olarak devam ediyor ve henüz savaşı sonlandıracak bir anlaşma sağlanamadı. Devam eden çatışmalarda bölgede gelişmeler gündeme gelirken, bir açıklama da Ukrayna’nın işgalinde Rusya’nın yanında yer alan Çeçenistan’dan geldi. Çeçen lider Kadirov işgalin hızlandırılmasını isteyerek, Putin’den daha hızlı harekat için emir vermesini talep etti ve “Tüm şehirleri hemen alalım” dedi.

Çeçen Lider Putin’e Taleplerini İletti

Rusya’nın başlattığı işgal harekatında ABD ve AB ülkeleri ile birlikte diğer birçok ülke, Rusya’nın savaşı bitirmesi için yaptırım kararları aldı. Ancak bunun yanında, Rusya’ya destek verenler de oldu. Ukrayna’nın işgalinde Rusya’ya destek verenler arasında yer alan Çeçenistan’dan dün bir açıklama geldi. Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya’nın kısa süre içinde istediğini alamamasından dolayı Putin’e taleplerini iletti. Kadirov söz konusu açıklamasında Çeçen askerlerin Ukrayna’da kritik olan bölgeleri hızla ele geçirebileceğini ve bunun da Rusya’nın askeri operasyonunun hedeflerine kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacağını ifade etti.

Çeçen Lider Kadirov: Ölmeye Hazırım ve Emrinizdeyim

Çeçenistan lideri Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek “Savaşçılarımıza Harkov’u, Kiev’i ve diğer tüm şehirleri hemen ele geçirme emri verin” dedi. Kadirov açıklamalarının devamında ise “Yoldaş devlet başkanım, sizin için ölmeye hazırım ve emrinizdeyim. Ama askerlerimizin öldüğünü izleyemem. Lütfen gözünüzü kapatın ve bizim savaşçılarımızın her şeyi bir iki gün içinde bitirmesine izin verin. Sadece bu ülkemizi ve halkımızı kurtarabilir” sözlerini dile getirdi. Ukraynalı yetkililer tarafından daha önce gelen bir açıklamada, Kadirov’un Ukrayna lideri Zelenskiy’yi öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiği duyurulmuştu.

Ukrayna’da 12 Binden Fazla Çeçen Savaşçı Olduğu Belirtildi

Ukrayna’da 10. gününe giren savaşta hala 12 binden fazla Çeçen savaşçının olduğu belirtiliyor. Öte yandan Batı’nın istihbarat raporlarında, Moskova’nın Ukrayna’da bine yakın paralı asker konuşlandırmayı planladığı da ifade ediliyor. CNN’in haberine göre bir üst düzey savunma yetkilisi, Rusya’nın paralı askerlerinin hali hazırda Ukrayna’da savaş halinde olduklarını ancak yerlerinin tam olarak tespit edilemediğini belirtti.

Exit mobile version