Cep telefonlarına pandemi mesajı gelenler dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Cep telefonuna pandemi mesajı gelen bir vatandaş bütün parasını dolandırıcılara kaptırdı. Gölbaşı ilçe merkezinde yaşayan bir kişinin cep telefonuna, pandemi destek programı nedeniyle bin 500 lira geri ödemesiz para verileceği yazıyordu. Bunun üzerine vatandaş yardımdan faydalanmak için mesajdaki linke tıklayarak başvuruda bulundu. Birkaç gün sonra banka hesabını kontrol eden vatandaşın 9 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdığı ortaya çıktı.

Corona virüsü salgını çeşitli dolandırıcılık yöntemlerini de hayatımıza soktu. Adıyaman Gölbaşı ilçe merkezinde yaşayan 1 çocuk annesi Ş.Ö. isimli bir vatandaş mesajla dolandıranların tuzağına düştü. Cep telefonuna gelen linke tıklayan tahlisiz kadının 9 bin TL’si hesabından çekildi.

Ş.Ö başına gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gelen mesajda pandemi destek programı nedeniyle linke tıklayanlara bin 500 lira geri ödemesiz para verileceği yazıyordu. Ben de arkadaşımdan geldiği için linke tıkladım başvurumu yaptım. Birkaç gün sonra banka hesabıma baktığım zaman birikimim olan 9 bin TL’nin hesapta olmadığını gördüm. Arkadaşımı aradım. Kendisi bana hesabının çalındığını söyledi. Bende dolandırıldığımı anlayınca bankaya başvurdum. Kendi hesabımın ve paranın yattığı hesabın bloke edilmesini istedim. Banka bana olumsuz yanıt verdi. Tekrar tekrar başvuracağım bankaya hesabın bloke edilmesi için. Ben bana gelen mesaj yüzünden 9 bin TL paramdan oldum. Başkasının da benim düştüğüm tuzağa düşerek dolandırılmasını istemiyorum”

Exit mobile version