Cep telefonlarıyla ilgili kararlar belli oldu: Artık böyle satılacak!

Cep telefonları ile ilgili yeni kararlar ortaya çıktı. Yapılan yeni düzenlemelere göre, artık ikinci el cep telefonları belgesiz satılmayacak. İşte ikinci el telefon satışları için gerekli şartlar…

İkinci el cep telefonu almak ve satmak isteyenleri ilgilendiren gelişme yaşandı. Milliyet’in haberine göre, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ikinci el telefon satışlarında yapılması gerekenleri saydı. İşte ikinci el telefon satışları için getirilen yükümlülükler…

İkinci el telefonlar nasıl satılacak?

İkinci el telefonlarının satışında cep telefonunun ambalajı, etiketi, garanti belgesi, IMEI numarasını içeren faturası ile reklam ve ilanına, ‘yenilenmiş ürün’ ibaresi yazılacak.

Kişisel verilerin güvenliği için müşterinin beyanı veya taahhüdü alınacak. Yenileme merkezi, telefonun fabrika ayarlarına getirilmesini sağlayacak.

 

Cep telefonunun ana kartı değiştirildiği zaman bu durum BTK’ya bildirilecek. Yenileme işlemi yapılan ikinci el cep telefonunun elektronik kimlik bilgileri değiştirilmeyecek. Yenilenen cep telefonunun sertifika işlemi yapılacak ve bu sertifika yenilenmiş ürünle birlikte verilecek.

Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak. Fonksiyon kaybı olup olmadığı tespit edilecek. Cihazın performans testleri yapılacak. BTK kayıtlarından kontrol edilecek.

Exit mobile version