Gündem

Çeşme'de 127 Kaçak Göçmen Yakalandı !

Çeşme ilçesinde, kaçak göçmen olaylarında son günlerde artış yaşanıyor. Bu nedenle sahil güvenlik ekiplerinin aldığı önlemle denizlerde devriye görevini arttırıldı. Çeşme açıklarında görev yapan TCSG Dost ve TCSG 109 sahil güvenlik gemileri, gece geç saatlerden itibaren sabaha kadar Uçburun ve Karaabdullah Burnu açıklarında 6 şişme botta toplam 127 kaçak göçmen yakaladı.

Çeşme açıklarında demirleyen sahil güvenlik gemilerindeki göçmenler, Çeşme İskelesi’ne götürüldü. Suriye, Filistin, Irak, Kongo, Senegal ve Sudan uyruklu göçmenlerin belirli bir bölümü uykusuzluğa dayanamadı ve Çeşme İskelesi’nde uyuyakaldı. Göçmenler, binmiş oldukları botlarda ıslanan kıyafetlerini kurutaya çalıştı. Göçmenlerin yiyecek ve içecek gibi birçok ihtiyacıda Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından karşılandı.

Basmane’deki Lokantanın Organizasyon Ofisi Olduğu İddaa Edildi

 Anlaşılabilir ve ileri bir seviyede Türkçe konuşabilen 17 yaşındaki Irak uyruklu Seyfettin’in anlattıkları ise şaşkınlık yarattı. İzmir’in Basmane semtindeki bir lokantanın organizasyon ofisi gibi kullanıldığını iddia eden Iraklı Seyfettin, kendisinin de o lokantaya giderek Yunanistan’a kaçabilmek için adını yazdırdığını ve karşılığında bin dolar verdiğini söyledi. Yunanistan’a geçmesi dahilinde ofis gibi kullanılan lokantaya verdiği bin doların organizatörler tarafından alınacağını söyleyen Seyfettin, kaçamayanların ise ofise giderek verdikleri paranın 50 dolar eksiğini geri aldıklarını, 40 kişilik bir grupla iki araçla, sabah 05.00’te Çeşme’ye geldiklerinide belirtti.Ağaçların arasında bir süre oturduktan sonra saat 05.30’da şişme bota bindiklerini ve 15 dakika sonra da sahil güvenlik ekipleri tarafınan yakaladıklarını söyledi.

Çeşme İskelesi’ndeki göçmenler, işlemlerinin tamamlanabilmesi için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönderildi ve göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının sonra İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilecekleri öğrenildi.

Bir yanıt yazın