İzmir Haberleri

Çeşme Festivali Başlıyor: 90’lar Rüzgarı ve Unutulmaz Konserler

İzmir’in tatil cenneti Çeşme, yaz sezonunun kapanışını büyük bir festivalle taçlandırmaya hazırlanıyor.

Çeşme Festivali, 13 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket edecek kortejle başlayacak. Etkinlikler Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam ederken, halk oyunları gösterileri festivale coşku katacak. Günün kapanışında ise saat 20.30’da Duo Blue, sahne alarak ilk günün enerjisini müzikle taçlandıracak.90’ların efsane şarkılarıyla eğlenceyi doruğa çıkaracak olan Çeşme Festivali, 13-16 Eylül tarihleri arasında ünlü sanatçıların sahne alacağı dolu dolu bir programla gerçekleşecek. İşte, festivalde sahne alacak isimler ve etkinliklerin detayları…

Ceylan Ertem ile Coşku Zirveye Çıkacak

Festivalin ikinci günü, 14 Eylül Cumartesi, 90’lar nostaljisi ve kültürel etkinliklerle renklenecek. Çeşme’nin tarihine dair söyleşiler ve 90’larda çocuk olmanın anlatılacağı atölyelerin ardından, saat 20.30’da sahne alacak olan Ceylan Ertem, unutulmaz bir performans sergileyecek.

Festivalin üçüncü günü, 15 Eylül’de, Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk geliyor. Resmi törenler ve kokteylin ardından, saat 20.30’da sahne alacak olan Ezginin Günlüğü, Çeşmelilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Festivalin Son Gününde Yeni Türkü Sahne Alacak

16 Eylül Pazar günü, festival coşkusu sabah 10.00’da düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Gün boyu sürecek etkinliklerin ardından, saat 20.30’da sahne alacak olan Yeni Türkü ile festivalin finali yapılacak.

Festival boyunca, konser alanına ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla çeşitli noktalardan servis hizmeti sunulacak. Alaçatı, Ilıca ve Dalyan gibi farklı noktalardan kalkacak olan servislerle, katılımcılar etkinlik alanına rahatça ulaşabilecek.