Çeşme’de meydana gelen göçmen faciasında ölü sayısı artıyor

Çeşme, İzmir ilçesinde meydana gelen göçmen faciasında ölü sayısı artıyor. Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 13 göçmenin bulunduğu lastik botun Alaçatı Kleopatra koyundan denize açılmasının ardından yaşanan alabora olma olayında arama kurtarma çalışmalarına başladı.

İlk etapta 2 göçmenin cansız bedenine ulaşıldıktan sonra ekipler, daha sonra 3 göçmenin daha hayatını kaybettiği yerleri tespit etti. Bu trajik olayın ardından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Organizatör oldukları değerlendirilen şüpheliler A.T. ve Ş.C., soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Ölü sayısı 6’ya çıktı

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ederken, bugün yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldı, bu da ölü sayısını 6’ya çıkardı. Hala kayıp olan 1 göçmen için arama kurtarma operasyonları devam ediyor.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler A.T. ve Ş.C., sevk edildikleri adliyede nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Olayın detaylarına ilişkin soruşturma devam ediyor.

 

 

 

Exit mobile version