İzmir HaberleriPolitika

Çeşme’de Oran’ın oranı kaçtı: Ankara’ya meydan okudu

CHP'nin İzmir aday listesine tepkiler sürüyor. Çeşme'de de Belediye Başkanı Ekrem Oran, isyan bayrağını çekti. Cumhuriyet Meydanında miting düzenleyen Oran, CHP Genel Merkezine seslenerek, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner, gelin bu yanlıştan dönün" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday listesinin açıklanmasının ardından da tepkiler hızla büyüdü. Çeşme Belediye Başkanı Erkem Oran, partisinin aday olarak Urla’dan aday adayı olan Lal Denizli’yi göstermesi üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingde yüzlerce vatandaş Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran için sloganlar attı. “Bizim Eko”, “İthal aday istemiyoruz”, “Ankara Ankara duy sesizimi, işte bu Ekrem’in ayak sesleri” ve “Ankara şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarının atıldığı miting alanında Ekrem Oran çok sert konuştu. “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” diyerek konuşmasına başlayan Oran, “Bugün hep beraber buradayız. Bu kavga bu çağrı Ekrem Oran’ın çağrı değil; bu kavga bu çağrı benim büyük Çeşme ailemin çağrısı. Mesele sadece sizin Eko’nozun meselesi değil, Çeşme vesayeti, ipoteği, emanetçi başkanı kabul etmez. Çeşme’nin geleceği çeşme belediyesinin yönetimi çeşmelilere rağmen burada olan binlere rağmen belirlenemez” dedi.

SİZ EKO’NUZU TANIYORSUNUZ

Hiçbir adayı küçümsemediklerini belirterek konuşmasını sürdüren Oran, Çeşme’den aday adayı olan 5 isimden hiç kimsenin aday gösterilmemesine dikkat çekerek, 5 yıl görev süresince Çeşme’yi ayrımcılık yapmadan yönettiğini aktardı. Oran, “Yer yüzündeki cennet çeşmede yaşayan herkesin işini ve aşını büyütmek için çalıştık. Bu kapıdan giren tüm çeşme halkı için elimizden gelen her şeyi yaptık. Sen bana oy attın, sen bana oy atmadın demedik. Ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan şeref duyan herkese hizmet ettik. Bakın bu 9 milimlik kurşunlar Çeşme’nin çıkarını koruduğum için bana zarf içinde geldi. Bir kez bile korkmadık” diye konuştu. Çeşme için hayata geçirdiği projeleri tek tek sıralayan Oran, “Buradan Çeşmeli emekçilerimize bizim tüm kahrımızı çeken 50 bin nüfusluk kadro ile Çeşmeli emekçilerimize sesleniyorum. Çeşme’de en düşük ücreti bugünden itibaren 30 bin TL yapıyorum. Aynı şekilde aynı oranda yükselişi de Çeştur çalışanlarımıza yapıyorum. Çeşme’de bizim kahrımızı çeken emekçileri ezdirmedim ezdirmeyeceğim. Siz beni tanıyorsunuz, siz Eko’nuzu tanıyorsunuz” sözlerini kaydetti.

“25 MAHALLENİN 15’İNİ BİLE EZBERE BİLMEZ”

CHP Genel Merkezine çağrıda bulunan Oran, “Sayın genel merkezimiz yanlıştan dönünüz. Bu bir yanlıştır. Genç hanımefendi kardeşimize bir lafımız yok. Ama Çeşme’de 5 aday varken, çeşmenin 25 mahallesinin 15’ini bile ezbere sayamayacak, Çeşme’nin tanımadığı bir adayı kabul etmemiz mümkün değil. İthal aday istemiyoruz. 4 yılımızın neredeyse yarısı pandemi ve ekonomik krizlerle geçti. Birlikte çeşmede görülmemiş hizmetlere imza attık, birlikte imza atmaya da devam edeceğiz. Çeşme’de bu güne kadar ezilmiş olan herkesi desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Aday adaylarını da miting alanına çağırdığını söyleyen Oran, “Gelin ithal adaya karşı beraber mücadele edelim. ÇEşme ithal adayı kabul etmiyor” dedi. Oran, “Burada her partiden vatandaşım var, her milleten vatandaşım var. Benim burada Çeşme ailem var. Buna rağmen ithal adayı kabul etmiyoruz. Şimdi bu yolculuk bu hizmet yolculuğu yarım kalmasın, bu şarkı yarım kalmasın diyorsanız; alınması gereken bir karar varsa, bu kararı yine sizlerle beraber aşacağız. Çeşme için benimle beraber her yolda yürümeye var mısınız” sözlerini kaydetti.

ORAN’DAN ÖN SEÇİM ÇIKIŞI

Çeşme adayı için ön seçim çağrısında bulunan Oran, “Hiçbir şey yapamıyorsak 2 bin 600 tane CHP’liyle ön seçime gidelim. Hodri meydan. 2 bin 600 üyeden 2 binden aşağı oy alan Ekrem Oran adaylığı da kabul etmiyor. Büyük Çeşme hayalimiz için hangi koşulda ve nerede olursa olsun birlikte mücadeleye var mısınız? Güçlerimizi ideallerimiz daha güzel bir Çeşme’yi, daha ileriye Eko’yla birlikte götürmeye var mısınız? Benim sevdam Çeşme ben Çeşme’ye aşığım. Çeşme için yapamayacağım , feda edemeyeceğim, Paylaşamayacğaım tek şey yok, yarimin yanağından gayrı. Mücadelemiz devam edecek. Baba ocağımızın, dedemin partisinin bizim bu sesimizi duymasını rica ediyoruz. Duymazlarsa Çeşme ile birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bizi baba ocağımızdan ayırmayın. 6 okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın” mesajını verdi.

“BENDE ARNAVUT İNADI VAR”

Kendisinde Arnavut inadı olduğunun altını çizen Oran, MHP’nin Çeşme eski ilçe başkanına da sert sözlerle yüklendi. Oran, “Geçenlerde eski MHP ilçe başkanı Ekrem Oran için demiş ki ‘2020-2021 yılında 210 milyon TL Sayıştay raporunda zimmet var. Be şerefsiz, be yalancı! Asla öyle bir şey yok. Harcadığımız her kuruşun tek tek hesabını vermeye hazırız. Bir lira hesabını veremeyeceğimiz şey yok. 98 kere teftiş geçirdim. 98 teftişte bir kovuşturmam bir davam yok. ama herkes bilsin ki bu şarkı burada bitmez. Biz kazanacağız” dedi.

“ÖNCE BENİM GEÇTİĞİM YOLLARDAN GEÇ”

Oran, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Atanan adayımızın ikameti bile Çeşme’de değil. Biz Çeşmeliler her türlü ithal adaya, her türlü vasiyete karşıyız. Çeşme’yi ancak ve ancak Çeşmeliler yönetir. 15 arabayla bugün Çeşme’ye gelip, bu kalabalıktan korkarak ilçe başkanlığımızın ziyaretini iptal edene de sesleniyorum. Canım kardeşim Çeşme’de siyaset yapmak istiyorsan aynı Ekrem Oran’ın geçtiği yollardan geç, gel bizim meclis üyemiz ol. Lal Denizli kardeşim, gel benim yaptığım gibi, ben 10 sene belediye meclis üyeliği yaptım. Faik Tütüncüoğlu’nun yanında iyi kötü yanlarını gördüm. Büyük dersler aldım. Kimse kusursuz ve hatasız değildir. Muhakkak yanlışlarımız oldu ama her şeyden ders aldık ve en önemlisi en öne Çeşme’nin çıkarlarını koyduk bundan sonra da böyle olacak. Lal kardeşim gel meclis üyemiz ol sen de öğren belediyeciliği.”