Ekonomi

Cesur Ekonomist Atilla Yeşilada, doların yükseleceği o tarihe işaret etti 18 TL seviyesinin altı artık hayal!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden bu yana çeşitli faktörler çerçevesinde yükselişini sürdüren ekonomi piyasaları, yeni dönemde FED faiz kararının piyasa baskıları ve Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile bir gün yükselip bir gün düşmeye devam ediyor. Ekonomi piyasalarında yaşanan bu dengesiz durumun gündelik hayat şartlarına doğrudan etki etmesi, pek çok sektör hizmetinin ve buna bağlı olarak ürününün yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu.

Bir süredir altın piyasasında gözlenen yükselişlere rağmen sabit bir fiyattan işlem gören dolar kurunun bu sessizliği hem uzmanları hem de yatırımcıları korkutmaya devam ederken, dolar kuruna yönelik yaptığı tespitler ile ünlenmiş olan Ekonomist Atilla Yeşilada, güncel dolar yorumlarını paylaştı. Yeşilada doların yükseleceği güne işaret ederek, korkunç senaryoyu gözler önüne serdi.

IFC Yılsonu Dolar Kuru Tahminini Yayınladı!

Dolar kuruna ilişkin yaptığı tespitler ve piyasa yorumları ile adından söz ettirmeyi başaran Ekonomist Atilla Yeşilada, güncel analizlerini yayınladı. Atilla Yeşilada, tespitlerine IFC’nin yılsonu dolar kuru tahminini açıklayarak başladı. Yeşilada, şu ifadeleri kullandı: “International of Finance yılsonu dolar kuru tahminlerini yayınladı. Yayınlanan açıklamadan anlıyoruz ki yılsonu adil dolar kuru tahmini 16,50 TL olarak yapılmış.”

Merkez Bankası Yılsonu Dolar Kuru Tahminini Açıkladı!

Açıklamalarına devam eden Atilla Yeşilada, yaptığı tahminlerin belirli verilere dayandığını ispat etmek amacı ile Merkez Bankası’nın yılsonu tahminine de değindi. Yeşilada, Merkez Bankası’nın yılsonu dolar kuru tahmininin 16,65 TL olduğunu ifade etti.

Ünlü Ekonomistten Tedirgin Eden Dolar Kuru Tahmini!

Geçtiğimiz günlerde Forex tarafından yayınlanan enflasyon ve dolar kuru anketini incelediğini ifade eden Ekonomist Yeşilada, anket sonucunda ortaya çıkan tahmin değerinin 18-19 TL aralığında olduğunu ifade etti. Yeşilada topladığı tüm verilere ve yaptığı analizlere dayanarak, dolar kurunun yılsonunda 18 TL’nin altında olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca Yeşilada, doların 20 TL’ye kadar yükselebileceğini de analizinin sonuna ekledi.