Genelİzmir Haberleri

Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan İnciraltı toplantısı

İzmir’in işlenmemiş mücevheri İnciraltı’nın, 50 yıldır beklenen planları mayıs ayında askıya çıkmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı İnciraltı planlarına yaklaşık 2 bin 200 hak sahibinden askı sürecinde sadece 70 itiraz yapılmıştı. Neredeyse tamamı şahıs mülkiyetinde olan İnciraltı ve Bahçelerarası’nı kapsayan 5 milyon metrekare alana ilişkin Bakanlığın hazırladığı planlara yapılan itirazlar üzerine, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü İmar ve Planlama Daire Başkanı Şule Durgut Öztürk’ün katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ömür Özdil ve ilgili bürokratlar katıldı. İnciraltı Gelişim Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, İnciraltı planları için tüm toprak sahipleri, ilgili makama sorularını sorma ve planla ilgili görüşlerini sunma fırsatını buldular.

Taş üstüne taş koyanı da taş atanı da unutmayız

Gerçekleşen toplantıyı değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “Çok verimli bir toplantı gerçekleşti. İzmir’in işlenmemiş mücevheri olan toprağımız İnciraltı’nın bu günlerini görmek bizler için hayaldi ama bugün gerçek oldu. Bugün artık, adım adım İnciraltı planlanıyor. Bakanlığımız, son 2,5 yılda İnciraltı’na üçüncü ziyaretini gerçekleştirdi. Vatandaş odaklı ve çok açık, şeffaf işleyen bir planlama süreci yaşıyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu süreci hem İzmir’i memnun edecek hem de İzmirli toprak sahiplerini sermayeye yem ettirmeyecek bir hassasiyetle yönetiyor. Yapılan bu son toplantı gösterdi ki İnciraltı planlama sürecinin sadece masa başında değerlendirilmeyip, bizzat vatandaşla buluşularak, konuşularak yönetilmesini çok değerli olduğunu görüyoruz. İnciraltı Gelişim Derneği olarak, planlamanın her aşamasında bizzat bulunuyoruz. Kazma vuruluncaya kadar da bulunmaya devam edeceğiz. İnciraltı toprak sahibi taş üstene taş koyanı da taş atanı da unutmaz. Vatandaşını, İzmir’i ve İzmirliyi düşünen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza minnettarız” diye konuştu.