Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yeni konut projesine ilişkin bir açıklama daha geldi! Öncelikli gruplar ve tarih belli!

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir temel atma töreninde “Yüzyılın sosyal konut projesi” mottosu ile yeni konutların müjdesini veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeye dair detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayında açıklayacağını duyurmuştu. Bir açıklama daha yapan Bakan Kurum, bu kez projenin lansman tarihini verdi.

SOSYAL KONUT PROJESİ 13 EYLÜL 2022 TARİHİNDE AÇIKLANACAK

Kira öder gibi ev sahibi olmayı mümkün hale getirecek olan yeni konut projesinin tanıtımı için geri sayım başladı. Geçtiğimiz gün yeni bir paylaşım gerçekleştiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından bir broşür paylaştı. Broşür ile projeye dair önemli ipuçları veren Bakan Kurum, broşürün üzerine düştüğü; “Vatandaşımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül! Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacak” notu ile projenin tanıtım tarihini 13 Eylül olarak duyurdu.

PROJENİN DETAYLARI EYLÜL AYI YAKLAŞIRKEN ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un müjdelediği yeni sosyal konut projesinin detayları, lansman tarihi yaklaşırken, tek tek ortaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir broşür paylaşan Bakan Murat Kurum, broşür ile sosyal konutlardan kimlerin öncelikli olarak yararlanabileceğinden, proje kapsamında nelerin yer alacağına ilişkin açıklamalar gerçekleştirdi. Paylaştığı broşür ile öncelikli grubu, “Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gaziler” olarak açıklayan Bakan Kurum, proje kapsamında sunulacak yapıları ise, “Konut, konut arsası ve sanayi siteleri” olarak ilan etti. Projeye dair önemli ipuçları da veren Kurum, yeni konutlar için; “81 ilde olacak sosyal konutlar; yatay mimari, sıfır atık uyumlu, iklim dostu malzemeler, yenilenebilir enerji sistemi gibi özelliklere sahip olacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version