Ekonomi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan konut kredisi desteği: Evini yenilemek isteyenlere yüzde 0,88 faizli kredi hizmeti sunulacak!

Yeni dönemde Vakıfbank’a destek olacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, afetlerden ötürü evleri zarar görmüş olan 1 yıllık kiracılara ve ev sahiplerine, faiz indirimli konut kredisi hizmetinin sunulacağını bildirdi.

Bakanlık Destekli Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisi 2022

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında Vakıfbank’a destek verdiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklamaya göre ilgili afet bölgelerinde oturan ve evi afetlerden ötürü zarar görmüş olan vatandaşlara, uygun faiz oranlı konut kredisi desteğinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Vakıfbank’ın bakanlığın faiz indirimi desteği ile birlikte başvurulara açmış olduğu kentsel dönüşüm kredisinin üst limiti, 400 bin TL olarak duyuruldu. Banka, söz konusu hizmet kapsamında kredi çekilerek yenilenmek ya da yeniden inşa edilmek istenen konutun hisseli tapuya sahip olması durumunda ise söz konusu kredi tutarının 2 milyon TL’ye kadar yükseleceğini bildirdi.

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisinin Ayrıntıları

Vakıfbank’ın bakanlığın faiz indirimi desteği ile birlikte geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm kredisinin azami vade sayısının 120 ay olduğu bildirildi. Banka, ilgili hizmeti karşılığında uygulayacağı faiz oranlarını, şu şekilde belirledi:

  • Kentsel Dönüşüm Yapım Kredisi A Sınıfı Verimlilik: Yüzde 0,88
  • Kentsel Dönüşüm Yapım Kredisi B Sınıfı Verimlilik: Yüzde 0,92
  • Kentsel Dönüşüm Kredisi Standart: Yüzde 0,96

Vakıfbank Kentsel Dönüşüm Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Kamu bankası Vakıfbank’ın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın vermiş olduğu faiz indirimi desteği ile birlikte hizmete sunmuş olduğu kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşların, en yakın Vakıfbank şubesine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.