İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Bayraklı da Körfez Mahallesi krizi bitmiyor: Seçim iptal olur mu?

HABER/ Didar DEMİRCİ

CHP Bayraklı Körfez Mahallesi delege seçimleri sona erdi. Ancak, Körfez Mahallesi’ndeki tartışmalar devam ediyor. Mavi listeden delege adayı olan ancak CHP İzmir İl Yönetimi tarafından disipline gönderilen Samed Tekin, hakkındaki disiplin kararı nedeniyle aday olduğu listeden adını çıkarmak durumunda kalmıştı. Tekin, seçilmesini engelleyen tedbir kararının Körfez Mahallesi delege seçimlerinden önce kaldırıldığını aktardı.

Söz konusu duruma ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Tekin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin’in kendisinin seçme ve seçilme hakkını engellediğini belirterek, görevden alınması gerektiğini söyledi.

Hakkımdaki tedbir kararı kaldırıldı

CHP’de yıllardır liyakat ve emek kavramlarını dile getirdiklerini belirten Tekin, “İşte biz yıllardır neden liyakat, emek diyoruz umarım artık daha iyi anlaşılır. CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı koltuğunda oturan hanımefendinin CHP tüzüğü hakkındaki bilgi düzeyini üzülerek gördük ve şahit olduk maalesef. Aşağıdaki bağlantıya tıkladığınızda izleyebileceğiniz videoda bağıra bağıra söylediği CHP tüzüğünün 71. Maddesinin 15. Bendi: “Üyenin hakkındaki disiplin soruşturması devam ederken parti üyeliğinden istifa etmesi halinde disiplin soruşturması durdurulur. İstifa eden üyenin yeniden üyelik başvurusunda bulunması halinde hakkındaki soruşturma devam eder. Ancak üye hakkındaki disiplin soruşturması kesin hükme bağlanıncaya kadar parti içi seçme ve seçilme haklarını kullanamaz.” Ben istifa ettim mi? Hayır! Hakkımdaki tedbir kararı kaldırıldı mı? Evet. Sonuç: Tüzük 71/15 benimle uzaktan yakından ilgili değil! Hükmün benimle, benim durumumla uzaktan yakından ilgisi yok. Yukarıdaki açık maddeye ve aşağıda paylaştığım, hakkımdaki tedbirin kaldırılması kararına rağmen seçme hakkım ilçe başkanı tarafından elimden alınarak tüzüğe, il disiplin kurulu kararına açıkça aykırı davranıldı mı? Evet. Peki bu durum neyi gerektiriyor? İlçe başkanı hakkında Tüzüğün 25. Madde 1. ve 2. fıkraların uygulanmasını gerektiriyor (Görevden alma). Ben bunun için başvuru yapacak mıyım? Elbette başvuru yapacağım. Neden başvuracağım? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi her zaman hukukun üstünlüğüne inanır ve bunu uygular, çünkü ben 11 yaşımdan beri 31 yıldır ömrünü CHP ye adayan biriyim, çünkü ben Genel Başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu gibi hak, hukuk ve adalet mücadelesi veriyorum. Körfez Mahallesinde seçim sonuçlandı… Kazanan taraf kim oldu?” açıklamalarını kaydetti.

İşte Tekin’in paylaşımında yer verdiği belgeler:

Samed Tekin’in CHP tüzüğünde atıfta bulunduğu maddeler.

Samed Tekin’in tedbirli ve kesin ihraç talebindeki tedbirin kaldırıldığını gösteren belge. Karar Körfez Mahallesi delege seçimleri öncesinde çıkıyor: