İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Bayraklı’da delege seçimlerini bu hafta tamamlayacak mı?

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı, delege seçimleri takvimi çerçevesinde 8 Temmuz’da Körfez Mahallesinde sandıkları kurmuştu. Ancak aynı gün henüz sandıklar kapanmadan, seçim iptal edilmişti. CHP parti tüzüğüne göre iptal edilen mahalle delege seçimlerinin 2 hafta içinde yenilenmesi gerekiyor. Bu süre içinde de bir hafta önceden yeni seçim tarihinin ve yerinin üyelere bildirilmesi gerekiyor. Ancak, CHP Bayraklı’dan bu konuda henüz bir ses yok. Üyeler ise merakla bekliyor.

Öte yandan Bayraklı Körfez Mahallesindeki seçimin iptal edilmesine üyelerin itirazları sürerken, ilçede listeler üzerinden pazarlık sürecinin ise sürdüğü konuşuluyor. Ancak Körfez Mahallesindeki parti üyeleri iptal edilen seçimin ne zaman yenileceğini merak ediyor.

Körfez Mahallesi bu pazar seçime gidecek mi?

Konuya ilişkin aldığımız kulis bilgilere göre; Körfez Mahallesinde seçimin hangi gün ve saat kaçta yapılacağına dair henüz bilgi verilmese de üyeler, bu pazar yani  23 Temmuz 2023 günü sandık başına gideceklerini düşünüyor.

Tüzük süresi bitmek üzere

Tüzüğe göre de seçimin iptal olması durumunda, ilk iki hafta içinde seçimin tekrarlanması gerekiyor. Seçimin yapılacağı yer ve saatin ise bir hafta önceden üyelere bildirilmesi gerekiyor. Ancak Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin’in henüz üyeleri bu konuda bilgilendirmediği söyleniyor.

Bayraklı seçimleri bu hafta tamamlayacak mı?

CHP’nin Bayraklı ilçesinde 22 Temmuz saat 10.00’da Mansuroğlu ve Tepekule Mahallelerindeki üyeler sandık başına gidecek. Bir sonraki gün yani 23 Temmuz saat 10.00’da da Manavkuyu ve Osmangazi Mahallelerinde sandık kurulacak. Böylece delege seçimlerinin tamamlanması beklenen ilçede Körfez Mahallesi’nin akıbeti ise henüz belirsiz.

Körfez mahallesinde seçimin iptal olmasına ilişkin haberimiz için tıklayınız.