CHP Bergama Belediye Başkan Adayı kim oldu? Tanju Çelik kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. İzmir’de büyük değişime giden parti Bergama’da Tanju Çelik’i aday olarak gösterdi. Peki, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik kimdir? Nerelidir? Ne iş yapar?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Yeni döneme büyük bir değişimle giden CHP, İzmir’in Bergama ilçesinde Tanju Çelik’i aday gösterdi. Yeni aday listelerinin belli olması ve seçime kısa bir süre kala vatandaşlar da adayların kim olduklarını merak etmeye başladı. İşte CHP’nin Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik kimdir sorusunun yanıtı…

CHP BERGAMA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TANJU ÇELİK KİMDİR?

1972 yılında doğan Çelik, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak akademik kariyerine başladı. Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzmanlık derecelerini elde ederek, birçok ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışmalara imza attı.
Doktorluk kariyerine İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan Çelik, ardından farklı hastanelerde yöneticilik ve başhekim yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2017-2020 yılları arasında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimliğini üstlendi.
Siyasetle de ilgilenen Prof. Dr. Tanju Çelik, 2015 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. 2023 yılında ise CHP’ye geçerek milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. 2024 yerel seçimleri için CHP Parti Meclisi tarafından Bergama belediye başkan adayı olarak seçildi.

Exit mobile version