İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Bornova kulislerinde kongre adayı hareketliliği!

KULİS HABER/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanlığı için geçtiğimiz günlerde adaylar netleşmişti. Ancak kulislerde hala adaylık için Eray Büyük ve Volkan Koçanalı isimleri geçiyordu. O isimler Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve CHP Bornova İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Ali Çalışkan’la bir araya gelerek yeniden aday olan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın karşısına geçecek yeni adayı konuştu.

Çalışkan Koçanalı lehine çekildi

Aldığımız kulis bilgilere göre; toplantıda Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’nun desteklediği Ali Çalışkan, Volkan Koçanalı lehine adaylıktan çekildi. Kulislerde adı geçen isimlerle yapılan toplantıda Çalışkan’ın Volkan Koçanalı isminin aday olmasını istediği öğrenildi. Eray Büyük isminin ise yerel seçimlerde meclis üyesi adayı olarak listelere eklenebileceği konuşuluyor.

Çalışkan Koçanalı’ya desteğini açıkladı

“Gençlere destek olmak söylemle değil eylemle olur” sözleriyle Volkan Koçanalı’ya desteğini açıklayan Ali Çalışkan, “5 günden beri ilçe başkan adaylığı için yaptığım çalışmaları, evladım kadar yakın Volkan Koçanalı’nın aday olmasıyla sonlandırıyorum. Volkan, gençlik kolları başkanlığı yapmış, yıllardır CHP kültürü ile yetişmiş, sosyal demokrat parti anlayışını iliklerine kadar benimsemiş, bu süreçte bu görevi en iyi şekilde yapacak yetenekte, siyasi ve entelektüel birikimi üst düzeyde, çok donanımlı bir kardeşimizdir. Bu süreçte tam bir dayanışma içinde yanında olacağım. Sizlerinde bu konuda destekleriniz çok değerlidir, saygı ve sevgilerimle” sözlerini kaydetti.

Çalışkan CHP İzmir İl Başkanı Adayı mı olacak?

Öte yandan CHP Bornova İlçe Başkanlığı adaylığından çekilen Çalışkan’ın ise iki ismin adaylık noktasında uzlaşamamasından kaynaklı aday olduğu, aslında CHP İzmir İl Başkanlığı adaylığı için çalıştığı öğrenildi.