İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP Bornova’da Çapın’a güçlü destek

HABER/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Kongresi için sayılı günler kaldı. Evka-4 Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan kongreye CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın yeniden aday oldu. İlçe binası önünde adaylığını açıklayan Çapın, önemli mesajlar verdi. Çapın’ın adaylık açıklamasına Bornova Belediyesi eski Başkanı, CHP eski Genel Sekreteri ve CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediyesi önceki dönem Başkanı Olgun Atilla, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın kardeşi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ulaş Polat ve partililer katıldı.

Öte yandan Çapın’ın adaylık açıklamasına Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer’in de katılması dikkat çekti. 

KİMSENİN PARTİYİ KAOSA SÜRÜKLEMEYE HAKKI YOK

Genel seçimler sonrası partinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek konuşmasına başlayan Çapın, “Bilinmeyenle uğraşamayız. Özellikle ittifak ortaklarının partimize karşı aldığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda genel başkanın yanında olmamız şart. Partiyi kimse kaosa sürükleme hakkı yok. Seçmenimizde ve bizde bir motivasyon düşüklüğü oldu. Yerel seçimlere bir 6-7 aylık süreç var. Örgütü tekrar 13 Mayıs’taki şevkine getirmeliyiz. Bunu yapacağız” dedi.

UYUMU SAĞLAMAK DA BANA DÜŞMÜYOR

Öte yandan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile aralarının açık olduğuna ilişkin iddialara da değinen Çapın, adeta o iddiaları doğruladı. Çapın, “Bazı eleştiriler de olabilir. Yerel yönetimle ilçe yönetimi geçinemedi diye. Ben her zaman uyumu sağlamaktan yanayım. Uyumu sağlamak da bana düşmüyor. Ben mahalleleri dolaşıyoru, örgütle konuşuyorum. Bornovada ilk defa büyük bir birliktelik oluştu. Üyeler bize büyük bir tevecüh gösterdiler” sözlerini kaydetti.

KAPSAYICI BİR YÖNETİM OLACAK

Delege seçimlerinden daha da güçlenerek çıktıklarını vurgulayan Çapın, “Bir çok arkadaş bir ekip haline geldi. Partinin tamamını kapsayan bir ekip oldu. Daha önce bir üçlü seçim vardı. Buna göre il delagasyonunu oluşturuyorsunuz. Bugün onun iki katı. Mevcut ilçe yönetimine teşekkür ediyorum ama çok daha kapsayıcı bir şansımız doğdu. Bunu değerlendirin. Bu yapıyı kimse bölmesin. Partinin geleceği için kimse bu yapıyı bozmasın. Bornovada AK Partiye attığımız farkı katlayacak, Bornova İlçeyi en üst düzeye çıkaracak bir yönetim kurulu oluşacak. O yüzden gerçekten mutluyum” diye konuştu.