CHP Buca’da komgrenin kazananı Kaya oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca’da kongre heyecanı yaşanıyor. Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlenen CHP Buca olağan kongresinde üç adaylı yarış bekleniyordu. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi’nin uzlaşı adayı olan Çağdaş Kaya’nın karşısına çıkacak iki isim de kendi arasında anlaştı. Sinan Yeşilbaş, Hasan Sağlam lehine adaylıktan çekildi. Adaylar sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak, “Birleşe birleşe kazanacağız” mesajını verdi.

Saat 09.30’da başlaması beklenen kongre, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için saat 13.00’a ertelendi. Kongre ertelendiği saatte başladı. Kongreye; CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe mevcut Başkanı Hacer Taş ve CHP önceki dönem İzmir Milletvekilleri; İlhan Cihaner, Tacettin Bayır katılım sağladı. Blok liste ile yapılacak seçimde Divan Başkanı olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan seçildi.

Buca’da 344 oyla Çağdaş Kaya seçimi kazandı. Hasan Sağlam ise 67 oy alabildi.

Hacer Taş: Seçim sonuçları hepimizi derinden sarstı

Kongrenin açılış konuşmasını CHP’nin mevcut İlçe Başkanı Hacer Taş yaptı. Taş, “47 mahalle ve 600 bini aşkın nüfusla Buca’da iktidar olanakları altın tepsiyle sunulmuyor. Parti neferleri çok sıkı çalışıyor. Buradan yetişen birçok partilimizi yüksek mevkilere yerleştirdik. Eski ilçe başkanımız Bektaş Gül ile Hasan Kurt’u anıyorum. Buca’da herkesin kapısını çalmaya çalıştık. Yeni ilçe binamızda yüzlerce insanı ağırladık. Binanın bütün işleri için bize destek veren Erhan Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Oy oranlarımızın düşük olduğu mahallere gittik. İhtiyaçları tespit ettik. Yanlışlarımızı analiz ettik. Büyük ailemize yeni katılımlar oldu. Derdi olan herkese sesini duyan var kardeşim dedik. Halka hesap veren ve sosyal devleti savunan bir ülkede yaşamak herkesin hakkıdır. Seçimlerin sonuçları bizi derinden sarstı. Bu memlekette baharı yaşayacağımıza inanan bizler henüz gitmedik. Biz bunu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dirayetinde gördük. Biz bir oldukça umudu yeşerttikçe başka bir yaşam mümkündür. 4 yıldır almış olduğum görevi tamamlıyorum. Görev sürecimiz boyunca kırdıklarımız olabilir. Buradan hepsinden af diliyorum. Aday olan arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

Murat Bakan: Kadrosal ve düşünsel anlamda değişimime ihtiyaç var

Kongrede Divan Başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan seçildi. Bakan, “Bu seçim sonucunu nasıl tarif ederseniz edin. Ama sonuçta onlar iktidar oldu. Hepimiz tam bir adanmışlıkla Türkiye’ye demokrasi getirmek istedik, yargının bağımsızlığını getirmek istedik. Ama biz bu seçimi kaybettik. Benim içinden geldiğim kültür bir öz eleştiri kültürü. Biz bu seçimi neden kaybettiğimizi, nerede hata yaptığımızı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu kurumsal düzeyde bir muhasebe edilmeli. Ben 94 seçimlerinden beri aktif siyasetin içindeyim. Çok seçim yaşadım. Ama beni hiç bir seçim bu kadar etkilemedi. Günlerdir ağır depresyonda hissediyorum kendimi. Dolayısıyla burada nerede hata yaptığımızı sorgulamalıyız. Ben öz eleştiri yaptığımda bir takım hatalar görüyorum. Bir defa şunu içime sindiremiyorum. CHP’nin 6 okundan biri olan milliyetçilik ilkesi… Atatürk milliyetçiliği, bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin ‘milliyetçiyim’ demeye hakkı vardır. Ama ırkçı, kafatasçı milliyetçisi olan Sinan Oğan, Ümit Özdağ, ‘Atatürk milliyetçisiyim’ diyerek oy aldı. Laiklik ilkesi bizim var oluş ilkemiz. Bu ilkeye sahip çıkmalıyız. Karşıyaka’da 80 bin oy aldı TİP. CHP’li CHP’ye Karşıyaka’da oy vermedi. Ben hiçbir zaman sahada ittifak yapılmasına karşı olmadım. Ama bu bizi sağcılaştırmamalı. Partinin sağcılaşmasına hep karşı oldum. İttifak ilkeli uzlaşmalarla olur. Ben Menzil Şeyhi’nin cenazesine taziye mesajı gönderen insanlarla uzlaşamam. Dolayısıyla uzlaşacaksak laik değerler noktasında uzlaşacağız. Gençliğe mesaj veremedik. 5 milyon 200 bin genç seçmen CHP’ye oy vermedi. Onlara umut veren şeyler gösteremedik. Biz iktidara geldiğimizde onlara nasıl bir gelecek yaratacağımızı söyleyemedik. Bu benim bireysel öz eleştirimdir. Herkes bu öz eleştiriyi kendi içinde yapmalı. ama biz düştüğümüz yerden kalkacaksak, bu öz eleştiriyi yapmadan yapamayız. Kadrosal ve düşünsel anlamda değişime ihtiyaç var. Bunu ben öz güvenle söylüyorum. İlk katıldığım kongre bu. Bu kongrede bundan sonrasına katılmayacağım. Ama il kongrelerine Türkiye’nin her yerinde katılacağım. Siyaset hayata tutunamamış insanların sadece iş ekmek peşinde koşacağı yer değil. Kendi işinde başarılı işçi, gazeteci biz bizim için başarı iktidar olmaktır. İktidar dışında hiçbir şeyi ben başarı olarak görmüyorum” sözlerini kaydetti.

Erhan Kılıç: Yerel seçimlere birleşerek gitmek zorundayız

CHP Buca İlçe mevcut Başkanı Hacer Taş’a görev sürecindeki katkıları için teşekkürlerini sunan ve görev süresinde Buca’ya olan katkılarını ve projelerini sıralayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Genel seçimlerde, Genel Merkezimizin şahsıma ve ilçemize verdiği görevlere, ceketimizi giyerek koşturduk. Daha çok çalışmak zorundayız. Daha çok mücadele etmek zorundayız. Ben şahsen elimden gelenin daha fazlasını yapmaya hazırım. Yerel seçimlerde çok daha fazlasını yapacağız” sözlerini kaydetti. Öte yandan Kılıç, Buca Belediyesi’nin borcunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla neredeyse sıfırladıklarını belirterek, “Bu konuda Tunç Başkanımıza teşekkür ederim. Belediyemizde mali disiplini sağladık. Belediyemizin şu anda borcu yok hale getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Kılıç, kongredeki adayların her ikisinin de kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, “Buca’ya yakışır şekilde, el ele kol kola birleşerek; yerel seçime odaklanmalıyız” mesajını verdi.

Buca Belediyesi önceki dönem Başkanı Ercan Tatı da adaylara ve delegelere birlik beraberlik mesajı vererek başarılar diledi.

CİHANER: SADECE ÖZELEŞTİRİ İLE GİDEMEYİZ

CHP eski milletvekili İlhan Cihaner kongrede yaptığı konuşmada “bu kongre kritik bir tarihte yapılıyor. Bir yandan hepimizi üzen, gençliği umutsuzluğa boğan hezimet boyutunda yenilgi yaşadık. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybettik, meclis çoğunluğunu iktidar kazandık. Söz konusu partiyi yönetenlerse Murat Bakan’ın yaptığı gibi samimi özeleştiri yapsalar da yetmez. Sorumluluğun gereğini getirmeleri lazım. Her yenilgi sonrası özeleştiri yapılır, yola devam edilir. Burada sadece özeleştiri ile gidemeyiz. Bu kongre çok kritik. Yenilginin muhasebesini yapacağız. Önümüzdeki seçimler öncesinde hepimizi ele geçirmiş olan yılgınlık duygusundan çıkmamız lazım. CHP’nin bu yönlü potansiyeli ve kadrosu var” dedi.
İttifak ve listeler konusuna değinen CHP’li Cihaner, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Sizlere birkaç tutamak vermek istiyorum. Biz yenilmedik. Parti politikaları böyle bir sonuç çıkarıyor ama bizim adaylarımız ile ilgili konu var. Bu seçimde adaylarımız yarışmadı. Sadullah Ergin, Ankara’da birinci sırada yarıştı, hemen hemen her yerde benzer adaylar vardı. Ön seçimi kastetmek istemiyorum. Kirli listelerle sahaya çıktık. Seçim sürecinde laikliğe dair, sol değerlere dair söylem duydunuz mu? AKP’nin ekonomi politikalarından çok yakınıyoruz ama o politikaların nedeni olan sembol ismi adamı ekonominin başına getireceğiz diyerek vitrine koyuyoruz. FETÖ’ye yol veren ve döneminin sembol isimlerinden birisini listeye koyuyoruz. Mülteci konusuna sebep olanlardan birisini listelere koyuyoruz.
Yerel seçim öncesinde yeniden umudu örgütlememiz lazım. Bunu nasıl yapacağız? Birincisi partinin politik hattın netleşmeli. İlk turda sosyal demokrat, ikinci turda ırkçı parti gibi davranamayız. Sığınmacı meselesinden tutun, ilk 4 maddeye karşı çıkış varmış gibi bunu protokole bağlayacak hatalar yapamamak lazım. Partimiz muhalefetin oyunu arttırmak için yada iktidar olmak için sağcılaşarak, aşırı milliyetçiliğe göz kırparak mı yürüyeceğiz yada tüzük programımız neyse emrettiği gibi geçmişimiz ile sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile mi yürüyeceğiz? Kongre yarışlarının bunu üzerinden temsil edilmesi lazım. Onun bunun adamı mı seçilecek gibi kongre yaparsak doğru olmaz. Gene aynı hayal kırıklıklarını yaşarız. Buradan çıkacak irade partinin politik yönünü de belirler.
İkincisi kadrosal değişim şart… Değişmesi gerekenler bugünkü yenilginin sebebi olarak partiyi değiştiremez. Ancak kendi pozisyonlarını korurlar. Üçüncüsü ise tüzüğün demokratikleştirilmesi. Ön seçimi garantiye alan, karar mekanizması ile taban arasında bağ kuran parti içi hukuka ihtiyaç var. Bunları yaparsak bu yılgınlık havasından çıkar, enerjimiz doğru bir yere kanalize olur ve yerel seçme yürürüz”

Bayır: Milletvekili listesini gördüğüm gün kalp krizi geçirecektim

CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, genel seçimlerde partisinin listesinden milletvekili seçilen kişileri ele alarak, “Milletvekili listelerini gördüğüm gün kalp krizi geçirecektim. Örgütten gelen arkadaşlarımızın o listede onlarla olmasından dolayı çok üzüldüm. Örgüt bu belirleme rolünün içinde değil” dedi. Parti’de seçime girecek adayları örgütün belirlemesi gerektiğini aktaran Bayır, “CHP uzun yıllar örgüt kapasitesini kullanmadı. CHP yıllardır düşük kapasiteyle çalıştırıldı. Genel Merkez yöneticilerinin danışmanlarının oluşturduğu bu yapı parti siyasetini içselleştiremiyor. Yukarıdan bakanlar parti üyelerini bedelsiz çalışan gibi görüyor. Ama seçimlerden kimin milletvekili, kimin başkan olması gerektiğini size sormuyor. Bu tüzük kurultayında da bunun hesabını sormalıyız. Madem tarlada bana çapa yaptırıyorsun o zaman vekilin de başkanın da kim olacağına ben karar vereceğim. Yarışlar örgütün yarışları olmaktan çıktı. Yarışanın adaylar olmadığını görüyorsunuz. Başka kişiler yarışıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu örgütü yıpratıyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Yapılması gereken örgütün adayını belirlemesidir. Oligarşi adayları belirliyor. Parti meclisine geldiği zaman seç beni seçeyim seni. Al gülüm ve gülüm. Örgüt işin içinde yok. Uzun yıllardır örgüt sadece broşür pankart gibi işlerde kullanılıyor. Bu oligarşi yapı bizi tembelleştirdi. Tüzükler partilerin anayasasıdır. Ama partimizde genel olarak program ve tüzük ihlalleri oluyor. CHP programında kendisini aydınlanmacı, Atatürkçü olarak tanımlanıyor. CHP yeniden tanımlanmalı. Merkez yapısını değiştirmeliyiz. Anti demokratik bir biçimde aday gösterilerek milletvekili olmuş insanların, CHP örgütünün önünü açması ön seçim getirmesi mümkün değildir. Bu süreçte en çok uzak durmamız gereken şey sessizliktir. Saygı sınırları içinde yapılan her eleştiri önemlidir. Tüm CHP’lilerin bu sınırlar içinde tartışmasını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu: İzmir’in 30 ilçesini de kazanacağız

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, genel seçimlerin ardından AK Parti iktidarının baskılarını artırdığını belirterek, “İstiyorlar ki eleştirilmesinler. zannediyorlar ki tartışarak CHP’yi yıpratacaklar. CHP sizlerin sayesinde dimdik ayaktadır. Dimdik ayakta kalmaya devam edecektir” diye konuştu. 16 Eylül’de İl kongremiz olacağını hatırlatan Aslanoğlu, “15’inde de kongrenin bir gün öncesinde uzun uzun tartışacağımız ortam yaratacağız. Bugün Çiğli’de uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidiliyor. Herkes bilir ki 2-3 adaylı da olsa biz bu salondan kol kola çıkardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele, kol kola olacağız. Ve Buca’da yine başarı sağlayacağız. Bu Buca’da ne ilk zaferimiz, ne son zaferimiz olacak. Bakmayın AK Partililerin televizyonlara çıkıp 10 ilçe 20 ilçe alacağız dediğine aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. İzmir’in 30 ilçesini de kazanacağız. Dün söylediğimiz gibi yarında aynısını söyleyeceğiz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

Yeşilbaş: Tepeden inme aday değil

Hasan Sağlam’ın lehine adaylıktan çekilen Sinan Yeşilbaş’da kongrede söz istedi. Yeşilbaş, “Delegasyon seçimlerinden itibaren mahallelerimizi ziyaret edip hepinizden görüşümüzü aldık. Temiz bir başlangıç için biz de bu yola çıktık. Biz örgütümüzün ve belediyemizin sırtından nasıl geçinilir bilmiyoruz. Ama örgütümüze kulak vermeyi biliyoruz. Kendilerinden olmayan siyaset alanına bırakmamak üzerine kurulu bu anlayışı reddederek, tepeden değil tabandan gelenler savunmak gerekiyor. Biz bu bu özgür iradeyi, özgür delegeyi oluşturmak ve vicdani rahatsızlık hissetmemek adına değerli parti büyüğüm Hasan Sağlam’ı destekleme kararı almış durumdayız” sözlerini kaydetti.

Sağlam: Hani yoldaştık? İnsanlardan yalvararak imza aldım

Adaylık konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Buca İlçe Başkan Adayı Hasan Sağlam, kongreye giden süreçte yaşadığı zorlukları anlatırken gözleri doldu. Sağlam, “Bu bir kongre. bunun bir kazananı bir kaybedeni olacak. Bunu sindirmek zorundayız ama bunun adil olmasını istiyoruz. Kamu gücü örgütümüzün üzerinde kırbaç gibi kullanıldı. Bu kongrenin sonunda kazanan ya da kaybeden kim olursa olsun buradan el ele çıkacağız. Önümüzdeki yerel seçime sıkılı bir yumruk gibi gideceğiz. Bu konuda ben söz veriyorum” dedi. Kongrede aday olmak için çektiği zorluklara değinen Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bir kaç gündür bu imza süreciyle alakalı ciddi sorunlar yaşadık. İmza toplamamızı istemediler. Çok ciddi baskılar kurdular. Adeta mahallelerimizi ipotek altına aldılar. Kamu gücü bize değil, kentlere hizmet için kullanılmalı. Siz de böyle biliyorsunuz dimi arkadaşlar. Biz hiçbir arkadaşımıza uzak ya da yakın değiliz. Biz bu kentlere hizmetin doğru yapılmasını istiyoruz. Bunu doğru yapanların yanındayız. Ancak buraya ikinci bir adayın çıkmaması için gerçekten her şey yapıldı. Ben bu nedenle çok üzgünüm. Bizim de haklarımız var arkadaşlar. Haklarımızın elimizden alınmasına izin vermeyin. İlçe başkanlığı görevini bana verirseniz asla böyle bir şeyin yaşanmasına bir daha izin vermeyeceğim. Bu baskı sadece üç dört gündür değil. Mahallede delege seçimleri başladığı andan itibaren başladı. Şöyle ki; mahallelerimizde üye yapılanmaları oluşmuş. Arkadaşlarımız çok marifetliler. Bir mahallede 52 delegeyi tek telefona bağlamışlar. Bunun adı üye karartmadır. Üyelerin haklarının karartılması demektir. Bunların birer fotokopisini divan başkanımıza vereceğim. Yaklaşık 1200 üye karartılmış. Telefonlar belli. Ben arkadaşlarımızı deşifre etmek istemiyorum. Bu haksızlık. Bunu genel başkana ileteceğim. Bugün 1200 üye size yetebilir ama bir dahakine 1500, 10 bin üye yapmak zorunda kalırsınız. Bu haksızlığı olumlamayın. Olumlarsanız haksızlığa devam edersiniz. Ben buraya çok zor geldim. Bütün mahallelerimiz esir alınmıştı. Neyle alakalı istihdamla alakalı. Mahallelerimize gittiler, taleplerinizi verin dediler. Talepleri karşılığında mahallelerin tüm imzalarını vereceksiniz dediler. Bunun adı umut tacirliğidir. Burada söylediğim her şey eleştirel bir yaklaşım biçimidir. Kişilerle alakam yok. Ben kamu kurumlarının makam sahibi insanların bu tür durumlara izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben ilçe başkanı olursam asla böyle bir şeye müsaade etmeyeceğim. Ben bu örgütün temiz yürekli, vicdanlı insanları olduğunu biliyorum dedim. Merhamet arkadaşlar merhamet. 50 imzayı zor alabildik. Hiç mi Allah korkunuz yok. Bu nasıl bir esarettir. Bunu nasıl kabul edeceksiniz. Bunu nasıl olumlayacaksınız. Gençlere siyaset aşılayalım diyorsunuz ama insanların burada aday olmasının önündeki tüm duvarları örüyorsunuz. İnsanlardan yalvararak imza aldım. Dediler ki, Hasan Sağlam çekilmiş, algı yaptılar. Dedim ki gideceğim o salona dedim. Bu sıkıntıları yaşamayı arzu etmiyorum. Hiçbir arkadaşımın, yoldaşımın böyle sorunlar yaşamasını arzu etmiyorum. Tüm demokratik teamüllen alt üst edildi. Bu bize reva mı? Yaklaşık 350 imza toplamış arkadaşlar ya. Gerçekten dehşet verici bir durum. 40 yıllık Hasan Sağlam 50 imzayı toplarken çile çekiyor. Yine de hepinizin temiz kalbinden öpüyorum. inanıyorum ki bu gidişata dur diyeceksiniz. Kendi felaketimize koşa koşa gidiyoruz arkadaşlar.

Beni hepiniz tanırsınız. 40 yıldır bu partinin içinde mücadele ediyorum. Mücadeleyi seviyorum, saha çalışmasını seviyorum. Size bir konuda daha söz veriyorum. Korkmanıza, kaygı duymanıza gerek yok. Önümüzdeki günlerde burada yerel seçimleri yine biz alacağız. Benim hedefim 200 bin oy. Hedefiniz olmazsa sonuç alamazsınız arkadaşlar. 200 bin oy alacak çalışma yapacağım sokaklarda. Üzgünüm gerçekler insanın canını sıkabilir arkadaşlar. Bunları söylemezsek gelecekte daha vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz. Canlarınızı sıktığımı bazı arkadaşları üzdüğümü biliyorum ama bu bizim acı gerçeğimiz. Hani biz yoldaştık. İnsan yoldaşına zulüm eder mi arkadaşlar?”

Hasan Sağlam’ın ilçe yönetim ve il delege listesi:

Hasan Sağlam mavi liste ile sandığa gitti. İşte Sağlam’ı  listesi:

Çağdaş Kaya: Güç elinde değilken adalet dağıtmak kolay…

Adaylık konuşması için söz alan CHP Buca İlçe Başkan Adayı Çağdaş Kaya ise kürsüden delegelere şu şekilde seslendi:

“Bizler 16 yıl önce bu partinin kapısından girdiğimizde mücadelenin, emeğin, örgütlenmenin ne olduğunu bu partiden öğrendik. Ben bu partiden girdiğimde çağdaş kaya olarak geldim ama biz olduk biz. İlçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı gibi onurlu görevleri yaptım. Sizlerin sayesinde yaptım. Ben bu örgütü ne kadar omuzumda taşısam azdır. Sevgili dostlar bizler gençlik kollarında mücadele ederken kamu gücünü, konuşan arkadaştan öğrendik. Bizler bu partide emek verirken her kademesinde mücadele verirken direk gelip aday olmadık. Taşını, toprağını, tozunu yuttuk. İlçede yattığınız günleri unuttunuz mu?

CHP’ye adım attığımda rahmetli yine söyleyeceğiz hepimizin tebessümle andığımız Bektaş Gül yani Beko başkanımızla başladım. Onunla öğrendim birlikte olmayı. Örgütçülüğü onunla öğrendim. Evet eksiğimizle artımızla bir olacağım. Evet hiçbirimiz babadan zengin değiliz. Alın teri dökerek geliyoruz. Ben buraya 3. defadır çıkıyorum. İnanılmaz da duyguluyum. Sinan da bizim arkadaşımız yol arkadaşımız Hasan Dayı da yol arkadaşımız. Maalesef yarışıyoruz. Ama biri kazanıyor biri kaybediyor diye düşünmüyorum. Biri seçiliyor biri seçilmiyor. Adaylık açıklamamda dediğim gibi küskünlüğü yılgınlığı bu yorgunluğu kaldırmaya geliyorum.

Evet değerli büyüklerimin konuşurken ki bana katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum. görüyorum ki İzmir’in tüm ilçelerinden dostlarım arkadaşlarım beni desteklemeye gelmişler. Aynen Hasan abimin dediği gibi biz buradan omuz omuza çıkacağız. birbirimizi kandırmayalım söylemde değil, icraatta mücadelede bir olalım. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay, güç elindeyken adaleti dağıtmak zordur.

Biz bu kongreye gelirken yerel seçim sürecinin daha can hıraş şekilde geçeceğini düşünüyordum. Ama örgüt daha sakin, daha uzlaşıdan yana, daha kucaklayıcı. Çünkü yerel seçimi kaybedersek hepimiz kaybederiz. delege yazacak insan bulamayız. Ben de sizinle beraber olmaktan onur duyacağım, mücadelenize destek vermekten onur duyacağım.

Bizler bu büyük örgüt, bu şanlı örgüt var oldukça; CHP bayrağı asla yere inmez. Yaşasın CHP!”

Çağdaş Kaya’nın ilçe yönetim ve il delege listesi:

Kırmızı liste ile sandığa giden Çağdaş Kaya’nın listesi:

 

Exit mobile version