CHP Çiğli Adayı Yıldız projelerini açıkladı: Karşıyaka ile Çiğli’ye alternatif bağlantı yolu sözü

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, projelerini tanıttı. Çiğli'de sosyal belediyecilik anlayışı ve çevreci projelerle yep yeni bir kent vadeden Yıldız, Karşıyaka ile Çiğli'yi birbirine bağlayacak, trafiği rahatlatacak yeni bağlantı yolunun sözünü verdi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, projelerini tanıttı. Çiğli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu ve Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, CHP ilçe belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Proje tanıtım toplantısında konuşan CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, “Bizler son yıllarda yaşanan tüm krizlerde halkımızın yanında olduk, halkçı belediyeciliği herkese gösterdik. Pandemiyi unutmayın, enkaz altında kalan vatandaşları unutmayın. Bu zalim iktidarı asla unutmayın. Şimdi sokakta gariban insanların evlerine giderek ajitasyon yapıyorlar, umuttan bahsediyorlar. Peki bizleri bu duruma düşürenler kim? 31 Mart’ta biz kazanacağız, Çiğli Onur Emrah Yıldız’la, İzmir Dr. Cemil Tugay’la kazanacak” sözlerini kaydetti.

YÜCEL, “KILIÇDAROĞLU” DEDİ, PARTİLİLER COŞTU

Çiğli’ye hizmet eden belediye başkanlarına teşekkürlerini dile getirerek proje tanıtımı öncesi konuşan CHP Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Biz değişim mottosuyla bir yola çıktık. 100 yılın değişimi ve değişimin yüz yılı dedik. Değişim demek kadın devrimi demek. Bugün İzmir’in 30 ilçesinde 9 belediye başkan adayımız kadın. İşte değişim budur. Değişim gençlik devrimidir. Ben 2014 yılında 37 yaşında büyükşehir belediye meclis üyesi oldum. Bugün 47 yaşındayım. CHP Genel Başkan Yardımcısıyım. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında 38 yaşındaydı. TBMM’yi kurduğunda 39 yaşındaydı. Cumhuriyeti ilan ettiğinde 42 yaşındaydı. Bugün Çiğli Belediye Başkan Adayımız Onur Emrah Yıldız 37 yaşında. Çiğli’de doğmuş, büyümüş ve hayata atılmış… Bugün de siz kıymetli Çiğlilere hizmet etmek için bir iddia ortaya koymuş. Genç, başarılı, liyakatli bir aday. Değişimden bahsedip de sayın Cemil Tugay’a değinmemek olmaz. Geçmişte 5 sene Karşıyaka belediye başkanlığı yaptı. Karşıyaka’ya değerli hizmetleri oldu. 31 Mart’tan sonra da İzmir’e hizmet edecek. Dürüst, namuslu, Türkiye’nin en iyi en başarılı estetik cerrahlarından biri. Koltuk sevdalısı değil, vatan millet ve hizmet sevdalısı bir arkadaşımız” sözlerini kaydetti.

Öte yandan konuşmalarının devamında 2028 yılında yapılacak olan genel seçimlere ilişkin mesaj veren Yücel, CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözünü hatırlatmasıyla partililer kendisini ayakta alkışladı. Yücel, “Bizim daha işimiz bitmedi. 14 Mayıs’ta tamamlayamadığımız görevi tamamlamalıyız. O dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir taahhütte bulundu….  Biz bu fitili Kemal Kılıçdaroğlu ile ateşledik. Biz bu ateşi Kemal Kılıçdaroğlu ile yaktık. 14 Mayıs’ta bir taahhütte bulunduk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “22 yıldır ülkeyi antidemokratik yöntemlerle yöneten AK Parti iktidarını sandıkta demokratik yöntemlerle değiştireceğiz” demişti. Onun o sözünü yerde bırakmayacağız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun o sözünü 31 Mart’ta Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde başaracağız” mesajını verdi.

YILDIZ: KENT HAKKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, “Çevresiyle çehresiyle doğasıyla enerjisiyle alt yapısıyla tüm Çiğlili hemşehrilerimizin bize inanması için çok çalışacağız. Yep yeni bir belediyecilik anlayışıyla onları tanıştıracağız. Bizler sosyal demokratız. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının en önemli çerçevesi kent hakkıdır. Kent hakkına karşı olan hiçbir projeye öncelik vermeyeceğiz. Toplumsal konular önceliğimiz olacaktır. Biz kimseyi ötekileştirmeden, karşı mahallenin değil, tüm çiğlinin hakkını savunarak, herkesin yaşamaktan mutlu olacağı ortak bir kent yaratmak için çalışacağız. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde el birliğiyle, omuz omuza yan yana durarak; ona ayık bir kent olmaya çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal’in aydınlık yolunun neferleri olarak yep yeni bir başlangıç yapmaya hazırız” diyerek projelerini açıkladı.

CHP Çiğli Adayı Yıldız, projelerini şu şekilde anlattı:

“Çiğli’de 22 bin 275 bina bulunmakta. bu 110 bin 830 bağımsız birim demek. Bu bağımsız birimlerin 98 bin 759 tanesi aktif olarak kullanılıyor. Bunların yüzde 56.7’si 2000 yılı öncesi inşa edilmiş. yani deprem yönetmeliğine bağlı olmadan önce inşa edilmiş. Bakın bir gecede 6 Şubat’ta Murat Kurum’un ağzından kaçırdığı rakamlarla 130 bin insanı kaybettik. Çiğli’nin en büyük sorunu deprem. Deprem bizim için bir beka sorunu. Güzeltepe mahallemizde büyükşehir belediyesi uzlaşı sürecini sürdürüyor. Balatçık Dağ Mahallesinin de ıslah alan ilan edilmesiyle buradaki kentsel dönüşüm sorununu çözülecek. Bunun takipçisi olacağım.

Çiğli’de kişi başına düşen yeşil alan çok az. 17 bin 500 metrekarelik bir alanda yaşam koridoru oluşturacağız. Bu yaşam koridoru en kısa zamanda sizlere sunulacak. Oyun parkları, yürüyüş parklarıyla Çiğli’de ekolojik koridor oluşturacağız.

Bir kentin ulaşım master planının olması gerekiyor. Çiğli ile Karşıyaka arasındaki tek bağlantı yolu olan Kipa Köprüsüne alternatif bir  yol yapacağız. Çiğli ve Karşıyaka’yı birbirine bağlayacak, trafiği rahatlatacak caddenin adını da Türkan Saylan koyacağız.

Ahmed Arif Kültür Merkezi… Burası sadece bir kültür merkezi olmayacak. 34 bin 500 metrekare palanda bin 500 kişilik konferans salonu, fuaye alanı, sergi salonu, konser alanı kuracağız.  Bunun kaynağını AB fonlarından temin edeceğiz ve burası tamamen çevreci bir proje olacak. Zemin kaplaması yağış anında yer altı sularını besleyecek, üstünde de GES’lerle enerji sağlayacağız.

Harmandalı Çok Amaçlı Yaşam Kampüsü ile Harmandalı’na borcumu ödeyeceğim. Burası, 9 bin 400 metrekare alanda 60 odalı huzurevi ile spor salonu ve kapalı otoparkıyla büyük bir proje olacak. Burası beton yığını alışveriş merkezlerine inat Çiğli’de büyük bir Kent Ormanı kuracağız. Yaklaşık 50 bin metrekare alanda oluşturulacak.

Yeni Kent Meydanı… Köyiçi imar planlarının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 8 bin 700 metrekare alanda yeni kent meydanını inşa edeceğiz.

Balatçık Gençlik Merkezi ve Konuk Evi…. Üniversite öğrencilerinin kalabileceği bir konuk evi ve 7-24 çalışan dijital kütüphanesi, etüt salonu olan bir merkez olacak.

Halk Market… 38 yaşındayım, hayatımda hiç görmediğim dramlara şahit oldum. Pazarda durum çok vahim. Halk Marketlerin içinde Halk Balık ve Halk Ekmek bulunduracağız. Sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kimseyi soğanın çürüğüne, patatesin küfüne mahkum etmeyeceğiz.

Kreşler ve Gündüz Bakım Evleri. Bu günlerde en çok karşı karşıya kaldığımız konulardan biri. Baba çalışıyor, anne ev hanımı çocuğuna bakmak zorunda, çünkü çocuğunu teslim edeceği bir yer yok. O nedenle bize önemli bir görev düşüyor. Toplamda 1200 çocuğumuza 7 kreş kazandıracağız.

Ataşehir Öğrenci Yurdu ve Kreş Evi… 3 bin 500 metrekare alanda 120 kişilik kreş ve öğrenci yurdu kuracağız. Bunu bir hayırseverle birlikte yapacağız.

İzkent Mahallesi Halk Market ve Kreş Kompleksi….

Çiğli’nin en büyük sorunlarından biri, pazaryerlerinin düzensiz oluşu. Kapalı pazaryerleri kuracağız, üzerlerine de yenilenebilir enerji panelleri kuracağız.

Sadri Alışık Açık Hava Sineması: 500 kişilik uygun fiyatlı hizmet verecek.

Kent Lokantaları, üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı yerlerde çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.

Yenimahalle yeraltı otoparkı ve rekreasyon alanı kuracağız. Hem otopark sorununu çözeceğiz hem de yeşil alana kavuşturacağız. Çiğli’nin Avrupa standartlarında yeşil alan kapasitesine ulaşması için çalışacağız.

Çiğli’nin Filizleri ile yaklaşık 70 öğrenciye ayda 800 TL burs veriliyor. Çiğli’de iş yapanlarla birlikte çok hızlı bir şekilde en aşağı 1500 TL olmak üzere daha fazla kişiye burs vereceğiz.

Okullarımızı milli eğitimin bütçesine terk etmeyeceğiz. Okullarımızın bakım ve onarımına katkı sunacağız. Hoş Geldin Bebek paketi, Asker Çantası ile vatandaşlarımızın yanında olacağız. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti vereceğiz. İhtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ikramı ve üniversite öğrencilerine günaydın çorbası dağıtımı sürecek.

İstihdam Ofisi ve Meslek Edindirme Kursları ile gençleri iş sahibi yapacağız.

Engelli ve Farkındalık Merkezi: Burada engelli çocuklardan dolayı ekonomisi yetersiz olan kadınlarımıza iş imkanı sağlayacağım. O mahkum olduğunuz hayattan sizleri kurtaracağım.

Amatör Spor Kulüplerine destek olacağız.

Afetlere Dirençli ve İklim Değişikliğine Uyumlu Adımlar: 2030 Karbon Sıfır Protokolü’nü uygulayacağız. Su ayak izimizi sıfırlayacak, yağmur suyu hasadı yapacağız. İklim Değişikliği Acil Eylem Planı oluşturacağız. Çocuklarımıza yaşanabilir bir Çiğli kuracağız. Geri dönüşüme önem vereceğiz, sokak toplayıcılarını kooperatifleştireceğiz.

Kent içinde ücretsiz Wi-Fi noktaları kuracağız. 7/24 ulaşılabilir bir belediye olacağız.

Çiğli’nin ulusal ve uluslararası alanda tanınması, turizmden pay alması için çalışacağız. İZDOĞA’nın yürüttüğü flamingo turizmini destekleyeceğiz.”

Exit mobile version