CHP Çiğli’de uzlaşı adayıyla sandık başında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli kongresinde yarış yerini uzlaşıya bıkraktı. Kongre, uzlaşı adayı olan Erkan Akar, delegelerin karşısına tek aday olarak çıkacak.

Kongreye CHP YDK Üyesi Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, YDK Üyesi Ebru Okay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Çiğli İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede Divan Başkanı CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel oldu.

ÖZCAN: “BİR AN DURMADIK VE ASLA OF DEMEDİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli’de oldukça başarılı bir süreç geçirdiklerine dikkat çekti. Özcan, “5 yıldır hem yönetimim hem ilçe kadın kolları hem de gençlik kolları ile büyük bir özveri ile çalıştık. Bir an durmadık ve asla Of demedik hep partimizi daha ileriye taşımak için sahada olduk. Çok ama çok çalıştık,  gerçekten Çiğli’de oldukça dinamik bir örgüte sahibiz,  İzmir’de öbek çalışmalarını ilk bitiren ilçelerden bir tanesi olduk.   En fazla parti içi eğitim veren ilçe olduk. O da yetmedi, öbek çalışmamız bitmesine rağmen ikinci kez öbek çalışması yürüttük, ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bizler Partimizi iktidar yapmak için çalıştık ancak ne yazık ki Türkiye Genelinde bu gerçekleşemedi” dedi. Özcan, “Fakta ben Çiğli Örgütüne, Çiğlililere teşekkürü bir borç biliyorum, Milletvekilliği seçiminde 26 mahallede 455 sandıkta birinci parti olduk. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Sayın Genel Başkanımızı yüzde 73 gibi rekor bir oy oranı destekledik. Bu başarıdan dolayı çok ama çok mutluyum.   Çiğli’de bir başarı var. 2019 yerel seçimlerinde de yüzde 62 gibi rekor bir oyla seçim kazandık.  Genel Seçimlerde de keza öyle oyumuzu arttırdık. Yerel Seçimlerde bir zafere imza atacaklarının altını çizen Özcan, “Genel Seçimlerde CHP iktidarına kavuşacağız. Bizim iktidarımızda İzmir’e kesilen cezalar da son bulacak, İzmir hak ettiği hizmeti alacak. Kredilerin ve hizmetin önündeki engeller  bir bir bitecek. Sizler İzmirliyi sizlere oy vermiyor diye cezalandırıyorsunuz. Ancak ne yaparsanız yapın İzmirli bu baskılara asla boyun eğmeyecek. CHP’nin kalesinden sizlere oy çıkmayacak.  Unutmayınız ki İzmir Kurtuluşun şehridir” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: ÇİĞLİ, İZMİR’E VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “1999’da partiye üye oldum ve tüm kongrelerde her zaman oldum. Bazen kazandık, bazen kaybettik ama asla birlik ve beraberliğimizi bozmadık ve Çiğli’de oyumuzu hep arttırdık. Her zaman dediğimiz gibi birleşe birleşe kazanacağız. Bugüne gelirken birçok süreçten geçtik, tartışmalar oldu, anlaşmazlıklar oldu ama bugün buradayız ve CHP’nin iktidarı için yine beraber çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde de hem ilçemizin oyunu arttıracağız ve birçok ilçeyi de Büyükşehir’i de bir kez daha alacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Çiğli örgütünün desteğini arkamıza alarak her zaman karanlık diktaya direneceğiz” ifadelerini kullandı.  Gümrükçü, “2017’de Erkan Akar ile kongrede yarıştık, sonra da Deniz Yücel ile İl Kongresi’nde yarıştık. 5 yıl sonra da Mert Özcan, Hüseyin Çetin ve Şirin Akgül, Erkan Akar isminde birleşti, işte bu CHP’nin güzelliği. Ben o gün kaybetmiştim daha sonra belediye başkanı oldum. Deniz Yücel şimdi Milletvekili oldu. Erkan o gün kaybetmişti bugün ise ilçe başkanı oluyor. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için büyük bir mücadele verdik ama kaybettik fakat geçmişteki hataları silmek için birleşe birleşe kazanacağız sloganını gerçek yapmak için gene bir arada olacağız. Her zaman Genel Başkanımızın arkasında dimdik duracağız. Ben her zaman Erkan Başkanıma yardımcı olacağım ama artık bayrak onda o çıtayı yükseltecek. Birliğimiz her zaman daim olsun. Çiğli İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olsun” sözlerini kaydetti.

ASLANOĞLU’NDAN AK PARTİYE YEREL SEÇİM GÖNDERMESİ

Kongrede konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AK Parti’ye eleştirilerini sıralayarak, genel seçim değerlendirmesi yaptı. 16 Eylül’de İl kongremiz olacağını hatırlatan Aslanoğlu, “15’inde de kongrenin bir gün öncesinde uzun uzun tartışacağımız ortam yaratacağız. Bugün Çiğli’de uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidiliyor. Herkes bilir ki 2-3 adaylı da olsa biz bu salondan kol kola çıkardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele, kol kola olacağız. Ve Çiğli’de yine başarı sağlayacağız. Çiğli’de ne ilk zaferimiz, ne son zaferimiz olacak. Bakmayın AK Partililerin televizyonlara çıkıp 10 ilçe 20 ilçe alacağız dediğine aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. 16’sında İl kongresinde de İzmir’den tüm Türkiye’ye sesleneceğiz. Dün söylediğimiz gibi yarında aynısını söyleyeceğiz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

Akar 197 oyla başkan oldu

Listeler üzerinden tartışmalı geçen Çiğli Kongresinden 197 oyla Erkan Akar başkan seçildi.

Çiğli Kongresi’nde Liste Krizi Akar ile Hasan Arslan’a Protesto

Exit mobile version