CHP-DEM Parti seçim ortaklığı İzmir’de suya düştü: İşte adaylar

DEM Parti İzmir Eş Başkanı Mehmet Kuruş, İzmir’de CHP ile ittifak yapmak için son ana kadar beklediklerini açıklayarak, ittifak olmayınca aday çıkardıklarını duyurdu.

Yerel seçimlere çok az kaldı. Dün siyasi partiler YSK’ya adal listelerini teslim etti. Böylece İzmirlinin karşısına çıkacak seçenekler de kesinleşmiş oldu. Yoğun başvuruların ardından DEM Parti de İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayı çıkardığını duyurdu. Toplamda 28 noktada aday çıkaran DEM Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Akın Birdal ve Avukat Türkan Arslan oldu.

CHP ile ittifak kurması beklenen DEM Parti’nin aday çıkarmasına ilişkin EGE SAATİ muhabiri Arif Enes Durak’a konuşan DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Mehmet Kuruş, “Netice itibariyle Türkiye’nin en büyük 3. partisiyiz. Bizim İzmir genelinde oy oranımızda ciddi bir artış söz konusu, bunun sandığa da ciddi bir yansıması olacak” dedi. Kuruş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde kullandığı “DEM Parti’nin stratejisi bize kaybettirmek” ifadelerin İzmir açısında yanlış olduğuna dikkat çekerek, İzmir’de CHP- DEM ittifakı için son ana kadar beklediklerini söyledi. Kuruş, “Biz başından itibaren İzmir halkına kazandırabilecek bir ittifak politikasını esas aldık. Dolayısıyla açıklanan politikalarımız, herhangi bir siyasi partiye kaybettirmek için değil Türkiye halklarına kazandıracak temelli yaklaşımı esas aldık. İzmir’de; İzmir’in İzmirlinin sesi olabilecek, ihtiyaçlarına uygun politikalar üretebilecek bir seçim stratejisi izledik. Dolayısıyla bize daha yakın olduğunu düşündüğümüz CHP ile ittifak yapmak bizim arzumuzdu. Fakat son tahlilde bu bizden kaynaklanan bir problem değil, biz dün itibariyle saat üçe kadar listelerimizi bekleterek, belki yeni biz uzlaşma zemini olur, seçimlere ortak gireriz diye bekledik ancak bu gerçekleşemedi. Bu gerçekleşmeyince saat beşe on kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın dosyasını vermek kaydıyla bu süreçte güçlü bir biçimde var olduğumuz deklare ettik” dedi. Öte yandan Kuruş, “Biz CHP’ye kaybettirmek gibi bir niyet taşımıyoruz. CHP’nin arka bahçesi de değiliz. CHP’nin yan kuruluşu filan da değiliz. CHP ile ortaklıklar temelinde demokratik bir temelde bir araya gelip konuşabileceğimiz, Türkiye iklimine yeni bir hava getirebileceğimizi problemleri birlikte çözebileceğimiz söylüyoruz. Bunun koşulları oluşursa önümüzdeki süreçte muhtemelen yine değerlendireceğiz, yine birlikte hareket etmek için çaba sarf edeceğiz. Ancak bugün itibariyle bu süreç kapısını kapatan bizler değiliz. Biz son ana kadar CHP’den gelebilecek bir uzlaşı sinyalini açık bir vaziyette bekledik. Fakat ne yerel düzeyde CHP’nin bizimle kurduğu sağlıklı bir iletişim ne de merkezi düzeyde taleplerimize cevap veren bir yaklaşım söz konusu olmayınca son anda aday listelerimizi vererek bu süreçte yer aldığımızı deklare ettik” sözlerini kaydetti.

DEM Parti’nin İzmir belediye başkan adayları şu şekilde:

Aliağa: Hasan Çiftçi – Gül Ekici

Balçova: Hüseyin Çelik

Bayındır: Rojdan Tanman –Abdullah Çimen

Bayraklı: İsmet Akbulak – Pervin Polat

Bornova: Saki Gök – Fevziye Ünal

Buca: Hurşi Ataman –Sinan Oğur

Çeşme: Abdullah Dokçu – Menekşe Ecer

Çiğli: Ahmet Şancı –Güneş Kırmızıgül

Dikili: Sinan Özer – Leyla Yıldız Yardımcı

Foça: Özgül Turunçoğlu – Fahri Akpirinç

Gaziemir: İsmail Başçı – Emine Dayıoğlu

Güzelbahçe: Seda Yağmur Sonar – Nazmi Yavuz

Karabağlar: Ozan Yıldırım – Nursel Güner Sezer

Karaburun: Nurettin Bozkurt – Ertuğrul Barka

Karşıyaka: Menfi Yılmaz – Oya Kızılkaya Zeyrek

Kemalpaşa: Ayfer Akkan – Mümtaz Tekin

Kınık: Ebubekir Turan- Çiğdem Sandalcı

Konak: Faraşin Gümüş –Ahmet Türk

Menderes: Hande Aydoğdu – Aziz At

Menemen: Fuat Şengül – Bediha Güzelyüz

Narlıdere: Şazime Yaşa – Turan Arslan

Ödemiş: Mehmet Nezir Kabak –Semra Yaşa Gül

Seferihisar: Canan Kılıç – Vecdin Çiçek

Selçuk: Ayşe Özdamar

Tire: Sedat Turan – Naciye Günaydın

Torbalı: Adem Aydın – Özden Bingöl

Urla: Saim Selin

Exit mobile version