CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Seçim Kanunu Teklifi hakkında konuştu: Büyük korku ve çaresizliğin göstergesi

Hatırlanacağı üzere AKP ve MHP ortak imzası ile TBMM Başkanlığı’na seçim barajı ile ilgili kanun teklifi sunulmuştu. Uluslararası medyada da ses getiren bu teklife ilişkin muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sunulan Seçim Kanunu Teklifi’ne ilişkin olarak “Yüzde 7 gibi çok yüksek bir seçim barajını ‘makul’ bir oran olarak görmek, başlı başına büyük bir çelişki. Hani bu sistemde baraj olmayacaktı?” sözlerini dile getirdi. Muharrem Erkek, partisinin genel merkezindeki basın toplantısında söz konusu kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem Erkek’in Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP ve MHP ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan Seçim Kanunu Teklifi’ni değerlendirdi. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Erkek, “Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne ilişkin konuştu. Erkek açıklamalarında Cumhur İttifakı’nın bir yıldır bu teklif üzerinde çalıştığını dile getirerek “Tamamen kendi mutfaklarında. Hiçbir katılımcılık yok, toplumsal uzlaşma yok, muhalefetle, sivil toplumla görüşmek yok. Kendi mutfaklarında bir yıl tuttular ve bugün getirdiler, Meclis’e sundular. Bu teklif demokrasiye ihanettir. Bu teklif Türk siyasetine, seçim hukukuna açıkça bir ihanettir ve büyük bir korkunun da çaresizliğin de göstergesidir” dedi.

“Kanun Kamu Yararı ve Adalet İçin Çıkarılır”

Teklifte sunulan yüzde 7’lik barajın da makul olmadığını ifade eden Erkek, seçimlerde partilerin yarıştığını ve devletin taraf olamayacağını da dile getirdi. Konuya ilişkin olarak Erkek “Şimdi istiyorlar ki ‘Seçimlere az bir zaman kala oyunun kuralını değiştirelim, bizim genel başkanımız, adayımız, cumhurbaşkanı forsuyla tüm devleti arkasına alarak bu seçimlerde diğer adaylarla yarışsın.’” dedi. Erkek, kanunların kamu yararı ve adalet için çıkarılması gerektiğini dile getirerek, bu teklifte partilerin yararlarının gözetildiğini ifade etti.

Exit mobile version