CHP Genel Başkanı Özel’den il başkanlarına 2028 talimatı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında il başkanlarına seslendi. Özel, “Atatürk'ün partisi iktidar olmak için görev bekliyor. İl Başkanlarım, örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın. Gidin ve bu seçimi kazanın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantıda Memleket Partisi’nden CHP’ye geçen 3 isme rozetini takan Özel, TRT’ye de yerel seçimlerde adaylara eşit davranmadığını öne sürerek yüklendi. Özel, “TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa’ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki ‘TRT özerktir ve tarafsızdır.’ O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay’a 0, Turgut Altınok’a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP’nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak’tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Beni de ölürsem cenaze törenimi verecekler herhalde. Bir gün ölürsem TRT’yi cenazeme istemiyorum” diye konuştu.

“PARTİYİ AYAĞA KALDIRIN”

İşçi hakları, emekli maaşları ve ekonomik kriz üzerinden İktidara eleştirilerini dile getiren Özel, toplantıda partililerine de seslenerek 2028 Genel Seçimleri için şimdiden talimat verdi. AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki karşılıklı açıklamalara değinen Özel, “Eski dosttan düşman olmaz. Dün öptüğümüze tükürmek yok. Bizden millet bunu istemez. İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış; iyi insanlar diyoruz. Ne yöneticileriyle kavga ediyoruz. Bir yandan hocasının emaneti, son seçimlerde ittifak ortağına sirk canbazı diyor… Fatih Bey kendi değerlendirmesini yapar. 14 Mayıs’ta kendisini iktidarda tutan YRP seçmeninde, hatta AKP ve MHP seçmenine şunu diyoruz; Cumhur İttifakı kasvetli bir iktidardır. Kime yıldırım düşüreceğini bilemezsiniz. Cumhur İttifakı’nı dengelemenin tek yolu Türkiye ittifakıdır. Bütün Türkiye’yi hep birlikte kucaklıyoruz” sözlerini kaydetti. Ayrıca Özel, “Atatürk’ün partisi iktidar olmak için görev bekliyor. İl Başkanlarım, örgütü ayağa kaldırın, partiyi ayağa kaldırın. Gidin ve bu seçimi kazanın” dedi.

Exit mobile version