Gündem

CHP ile yerel seçimlerde iş birliği yapacaklar mı? İYİ Parti duyurdu!

Yerel seçimlerin yaklaşması ile CHP Lideri Özgür Özel’le görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iş birliği kararını vermek için Divan Toplantısı’nda belli olacağını duyurmasının ardından bugün sorunun cevabı belli oldu. Divan Toplantısının ardından oy çokluğu ile CHP ile yerel seçimde iş birliğinin reddedildiği İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından açıklandı.

CHP’NİN TEKLİFİNİ REDDETTİLER

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde iş birliği teklifi görüşüldü. Kurmaylar, Akşener’e bu konudaki görüşlerini bildirdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu, oy çokluğuyla aldığı kararla CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetti.

Partisinin söz konusu kararını 35’e 14 oy çokluğu ile alındığını aktaran İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı basın açıklamasında “Bu birkaç günlük süreçte genel başkanımız geniş katılımlı değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurullarımızla istişarelerde bulunarak bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri Genel İdare Kurulumuza aktarma fırsatı bulmuştur. GİK üyelerimiz görüşlerini açıklıkla ortaya koymuş ve ardından oylamaya geçilmiştir. Bu siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür. Yapılan oylama neticesinde Genel İrade Kurulumuz, 2024 yerel seçimlere İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.” dedi.

Zorlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Unutulmamalıdır ki, zafere giden yolda her yol mübah anlayışına bir karşı duruştur cesurlar hareketi. Ülkemizi karanlığa sürükleyen muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya, milletimizin üçüncü yola, alternatif çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi seçimlere özü başımıza gideceğiz, seçmenimizin karşısına iyi adaylarla çıkarak milletimizle paylaşacağız. Bu kararımızın milletimize, ülkeye ve İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

ZAFER PARTİSİ İTTİFAK TEKLİFİ YAPMIŞTI

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz çarşamba günü Akşener’e ittifak teklifi yaparak, “AK Parti ve CHP merkezli siyaset yapılanmasını Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sarsılmaz bir inanç temelinde kurulacak Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım.” demişti.