İzmir HaberleriPolitika

CHP İzmir Adayı Tugay’dan AK Parti’ye “Hangi yüzle oy istiyorsunuz” çıkışı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Buca seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu. AK Parti'nin İzmir vaatlerini "yalan" olarak değerlendiren Tugay, "Hangi yüzle oy istiyorsunuz" diye sordu.

HABER/ Didar DEMİRCİ- CHP Buca Menderes Caddesi üzerinde seçim koordinasyon merkezini açtı. Coşkulu kalabalığın katılımıyla miting havasına bürünen seçim koordinasyon merkezi açılışına CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, kalabalık kortej eşliğinde geldi. Öte yandan açılışa CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Özkan Tice ve partinin yerel temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi Öznur Korkmaz konser verdi.

Seçim koordinasyon merkezi açılışında konuşan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “Buca 31 Mart akşamının coşkusudur. Bu mesaj 31 Mart akşamının mesajıdır. Kente, Buca, Cumhuriyete, Atatürk’e sahip çıktığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Asla faşizme, cemaate geçit vermeyeceğiz. Belediye başkan adayımız örgütün içinden örgütün ta kendisi. Biliyorum, kırgınlıklarımız, belki umutsuzluklarımız oluşmuş olabilir. Ama CHP’nin ve Bucalıların ayağa kalktığında neleri başarabildiğini görüyoruz. Sizlerden ricam kapı kapı, sokak sokak Cemil Başkanımıza, Görkem Başkanımıza sahip çıkmanız. Biliyorum yorgun bir süreçten hep beraber geçtik. Bir değişim oldu o değişimle o heyecan hep birlikte doğdu. Sayın Genel Başkanımızın Bucalılara bir mesajı var; Sandıklarda CHP’nin en yüksek oyu almasını istedi. Biz de onun lafını yere düşürmeden gece gündüz çalışacağız. Bu benim mücadelem değil, ben kaybetmeyeceğim, hepimiz kaybedeceğiz. O nedenle kenetleneceğiz” sözlerini kaydetti.

CHP BUCA ADAYI DUMAN’DAN RAKİPLERİNE TEPKİ: OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman da seçim ofisi açılışında vatandaşa seslendi. Duman, “Bu manzara mükemmel bir manzara. Çok güzelsiniz. Benim heyecanıma heyecan katıyorsunuz” dedi. Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar” sözüyle Buca için yola çıktığının altını çizen Duman, şu şekilde konuştu:

“Yaşanabilir bir Buca inşa edeceğimizi bu sözle düstur ettim kendime. Gün gün saat saat Buca’nın her noktasında geziyorum, dolaşıyorum. Tüm sorunları biliyorum ve çözümleri de tek tek belirledim. Projelerimiz hazır. 9 Mart günü Projelerimizi tanıtacağız. Ayağı yere basan, kamu yararı güden, eşitlikçi, sürdürülebilir ve çevre dostu projeleri sizlere sunmaktan büyük keyif duyacağım. Hazır projelerden bahsederken; rakiplerimiz yine çılgın projelerle ortaya çıkmışlar. 2014’te neredeyseler 2019’da da aynı projelerle gelmişlerdi. Bugün yine aynı projeler… Aslında aynı hayaller… Neden hayal biliyor musunuz? Doları 31 TL onlar yaptı, pazara ateşi onlar düşürdü. Öyle olunca da sorunun kaynağı olanlar sorunun çözümü asla ama asla olamazlar. Onlar yangında selde depremde pandemide vatandaşımıza IBAN attılar. Hizmet götürmediler IBAN attılar. Onlar 5 tane maskeyi dağıtamadılar…

Buca’yı sevgi hoşgörü ve barış dolu bir kent yapmak için sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Buca’nın köklü tarihine kültürüne ve geleneklerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Kadınlarımızla gençlerimizle dayanışma içinde olacağız. Mimarlık ve şehir planlama deneyimimle çevre dostu sürdürülebilir projelerimle, toplum katılımlı ve çevre dostu projelerimle Buca’yı yönetmeye söz veriyorum.

Bize saldırıyorlar, astığımız pankartları çıtalı görselleri söküp kendi pankartlarını asıyorlar. Bunu kasten yapıyorlar. En önemlisi de bunu yapan kişilerin sureti bize benziyor en tehlikesi de odur. Bir de her seferinde bir mağduriyet yaratıp durumu ajite etmeye çalışıyorlar. Ama biz onların oyununa gelmeyeceğiz. biz durmadan çalışacağız. Çünkü biz kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz. Bir de son günlerde teknik direktör ortaya çıktı. Ben teknik direktör tanırım. ama bu direktör başka bir direktör ben anlamadım. Sen şu-cusun sen bu-cusun diyor. Ama bu direktör zamanında CHP’ye karşı çok mağduriyet yaşamış bir direktör. Ama biz bunların da oyununa gelmeyeceğiz. Çünkü biz kazanıyoruz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI TUGAY: YALAN SÖYLÜYORLAR!

İzmir’in yetiştirdiği çocuklardan biri olduğunun altını çizen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise seçim koordinasyon merkezi açılışında, “Ben İzmir’in yetiştirdiği çocuklardan biriyim. Ben doktor oldum. 30 yıl doktorluk yaptım ve 5 yıl Karşıyaka’da halka hizmet verdim. Bizim mesleklerimiz var. Bizim ayrıca bir mesleğe ihtiyacımız yok. Bizim belediye başkanlığını meslek olarak gördüğümüz de yok. Burada durmamızın tek sebebi bu şehre sahip çıkmak için sizler adına bu yola çıkmış olmamız ve bu mücadeleyi vermek adına karar vermiş olmamız. Partimiz 101 yıllık parti. Cumhuriyeti kuran parti. Bu bayrak altında siyasi mücadele yapmak vatanseverliğin gereğidir. Biz hangi değerleri savunduğumuzu, neyin arkasında durduğumuzu çok iyi bilen insanlarız. Yalanlara iftiralara da karnımız tok, kem göz sahibine aittir. Bizim yapmamız gereken şey gece gündüz çalışmak. Kendi aklımızı, kendi birikimimizi şehrimiz adına değerlendirmek. Burada ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde, özellikle demokrasinin yara aldığı böye bir süreçte İzmir’imizin değerlerini özgürlüğünü koruyarak birbirimize karşı sevgi ve saygımızı büyüterek bu şehri korumaya ihtiyacımız var. bu şehri bu şehrin evlatları korur. Bu çok önemli. Bu şehrin ormanlarını sularını kendisine zenginlik olarak görenler var, ya da bu halkın malı görüp kendinden daha değerli görenler var. Biz bu nedenle bu görevlere talip olduk. Ama aynı zamanda biz bu şehrin çalışkan akıllı başarılı çocuklarıyız. O yüzden doktor olduk, mimar olduk, o yüzden her meslekten insan var partimizde. Her zaman ülkemizin ve şehrimizin yararına çalışarak sizlerin adına bu mücadeleyi yaparak bu görevleri gerçekleştireceğiz” ifadelerini kaydetti.

“ŞANSIMA MİMAR BAŞKAN ADAYI DENK GELDİ”

Buca’da trafiği düzenleme, Şirinyer’deki pazaryerini daha güzel hale getirme ve spor tesisleri gibi vaatlerini hatırlatan Tugay, “Kafamda çok güzel bir pazaryeri projesi vardı. Şansıma bir tane mimar belediye başkanına denk geldim. Onunla beraber çalışacağız. Nasıl yapalım da Şirinyer’e İzmir’in en güzel pazaryerini yapalım bunu soracağım ona. Kültür merkezi, gençlik merkezi, spor tesisi sözü verdik. Buca metrosu zaten çok önemli o yapılacak. Karabağlar’ı Buca’ya bağlayacak yaşayanlar kavşağını da yapacağımızın sözünü verdik. Cezaevini şöyle yapacağız, size soracağız siz ne istiyorsanız onu yapacağız. Demokrasimizi katılımcılığımızı geliştirmeye ihtiyacımız var. Bunun en güzel örneklerini Karşıyaka’da gerçekleştirdik. Bin civarı arkadaşımızla beraber Karşıyaka’daki belediyeye ait boş alanları insanlarımıza sorarak çalışmalar yaptık. Bunu artık tüm İzmir’de gerçekleştireceğiz. Belediye başkanı arkadaşlarıma bu modeli anlatacağım. Ondan sonra da İzmir’in 4 bir yanında nerede ne yapacağımıza karar vereceğiz. Halkın sözünü dinlemek bizim için onur bu onura erişmek istiyoruz. İzmir’i Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri yapacağız” diye konuştu.

“HANGİ YÜZLE OY İSTİYORLAR”

AK Parti iktidarına eleştirilerini dile getirerek konuşmasını sürdüren Tugay, şu sözleri kaydetti:

“Türkiye’de iktidar oldular. 22 yıldır bir şekilde iktidarda duruyorlar. Tam 20 milyon insanı sosyal yardımlara bağladılar. ve yalanın dolanın sonu bir türlü gelmiyor. Bizi vatan hainleriyle işbirliği içinde gösterdiler. CHP iktidar olursa sizin sosyal yardımlarınızı kesecek dediler. Ama sormak lazım 22 yılda ülkemizde insanlar zenginleşmedi. Bazıları zenginleşti ama toplumumuzun büyük bir kesimi onlar kadar zenginleşmedi bugün boğazına kadar borç içinde, ev ve araba alma hayali kuramıyor. Kendileri şatafat içinde yaşıyorlar. Yani neymiş bunlara oy vererek ülkede iyi şeyler olmuyormuş. Dolayısıyla bugün de İzmir’de hangi yüzle oy istediklerini bilmiyorum. İzmir’de kazanırlarsa kimi dinleyecekleri geçmiş deneyimlerle ortada. O yüzden o barlar sokağında boşuna gezmesinler. İzmirliler akıllı insanlardır bunlara kanmaz.

Ben AK Partili ve MHP’li vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Daha bu yalana daha bu kötü yönetime ne kadar katlanacaksınız. Bu yönetimi bitirmenin zamanı gelmedi mi? Bu memleketin yetiştirdiği temiz düzgün insanlar olarak, bu ülkeye hizmet etmek için karşınızdayız. Mecbur değilsiniz bunların yalanlarına inanmaya. O yüzden herkesi sandıkta ittifak içinde olmaya bu yalandan dolandan kurtulmaya davet ediyoruz.

Paramız var diyorlar… Menemen’de bir tane meclis üyesini başkan vekilliği yapıyorlar. Menemen’in toprağını satarak yatırım yapmaya çalışıyorlar. Madem para vardı neden Menemen’de başkan vekili o kadar toprağı sattı. Karabağlar’da 540 hektarlık alan 12 yıldır bakanlığın harekete geçmesini bekliyor. Biz zorluk çıkarmadık, bu güne kadar insanlar sorunun çözümü için bekliyor. Ama siz gelip bize kentsel dönüşüm diyorsunuz. Madem bu kadar gücünüz var önce deprem bölgesinde hala çadırda yaşayan insanlara ev yapın. Maden paranız var neden depremzedenin evini yapmıyorsunuz Yalan söylüyorsunuz. İzmir’e biz hizmet ederiz. Görkem başkanım gibi bana da destek olun, Buca’ya da İzmir’e de hizmet edeyim.”

TUGAY’DAN İZMİR’E 25 BİN SOSYAL KONUT SÖZÜ

Konut krizini de gündemine alan Tugay, İzmir’e 25 bin sosyal konut sözü verdi. Tugay, “İzmir’de sosyal yardım noktasında çok iş yaptık. Bunları artırarak devam edeceğiz. Ama daha başka bir şey daha yapacağız. Şimdi memlekete pahalılık yoksulluk işsizlik aldı yürüdü ya sorumlusu da iktidar, onların yüzünden…   Bu ülkede çok ağır bir enflasyon var. İnsanlar ev almayı hayal edemiyor. Kimse bunu hesap edemiyor. Böylesine kötü hale gelmiş bu ülkede bizim İzmir olarak yapmamız gereken bir şey var. Kendi aşımızı, kendi işimizi kendimiz büyüteceğiz. Kendimize gençlerimize yeni iş alanları açacağız. bu şehrin zenginliğini biz artıracağız. İzmir büyükşehir Belediyesi çok güçlü bir kurum. Bugüne kadar çok güçlü ve başarılı bir şekilde yönetildi. Biz de çok başarılı bir şekilde yöneteceğiz. Gelip de burada bir şeyler çalmasına hiç gerek yok. Burada tarımı daha verimli hale getirmek çiftçimizi daha da güçlendirmek, turizmimizi canlandırmak için çağın gerektirdiği tüm imkanları kullanmak bizim için çok kolay. Burada sadece kendi aramızda uyum sağlamamız, iyi planlama yapmamız gerekiyor. İzmir’i kendi içinde uyumlu koordinasyon haline getirmek bize düşüyor. İzmir’i Ege Bölgesi’nin lider şehri yapacağım ve bunu herkese göstereceğiz. Söz verdim tüm İzmri2e en az 25 bin sosyal konut yapıp uygun fiyatlı vatandaşlara dağıtacağım. Bunu nasıl yapacaksınız diyenlere geçmişte İzmir’in yaptıkları İzkent’leri Evka’ları hatırlasınlar. Aynı şeyi yine yaparız. Biz cebimizi doldurmaya ya da çalmaya çırpmaya uğraşmıyoruz. O nedenle kendi kaynaklarımızla onu da yaparız. Bu güzel insanlarla her şeyi başarırız” dedi.