İzmir HaberleriPolitika

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir bizi biz İzmir’i biliyoruz hiç heveslenmesinler

CHP İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı. Törene Soyer'in katılmaması dikkat çekerken, Genel Başkan Özgür Özel önemli mesajlar verdi. Ayrıca törende CHP'nin yerel seçim reklam filmi ve müziği ilk kez ve İzmirlilere özel paylaşıldı.

HABER/ Didar Demirci- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. İzmir Aday Tanıtım Töreni CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Karşıyaka’da Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti. Törene CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılmaması dikkat çekti. Törende konuşmaların ardından adaylar tek tek sahnede katılımcıları selamladı.

Öte yandan CHP’nin yerel seçim müziği ve reklam filmi de ilk kez İzmir’de İzmirlilerle paylaşıldı.

CHP İZMİR’DE BİR ADAYINI DAHA DEĞİŞTİRDİ

CHP aday tanıtımı öncesinde İzmir’de bir aday daha değiştirdi. Karaburun Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Nurşen Balcı’nın adını geri çeken parti, mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan’ı aday olarak gösterdi.

ASLANOĞLU, “İZMİR’İ SİZE TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Aday tanıtım töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin belediye başkanlarının kentteki yeşil alan sayısını artırmak için yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, “İzmir hayata farklı yerden bakar, keyfine düşkün derler, az çalışıyor derler. Çok çalışmasına çok çalışırız ama hayatın tadını da çıkarmak ister İzmirliler. Ruhumuzu paraya dolara daha fazla kazanmaya satmayız biz. Denize girmenin lüksünü, Kordon’da yürümenin hazzını paraya makama değişmeyiz. Biz İzmir’in doğasına toprağına aşığız. Sürekli betonu örenler ile bizim aramızda kocaman fark var. Bizler İnciraltı’nda piknik yapınca mutlu oluruz onlar rezidans yapınca mutlu olurlar. İzmir’in doğası, denizi halkın malı ile korunacak. Bu güzel işlere bu kez Cemil Tugay imza atacak” diye konuştu. Aslanoğlu, “Sosyal belediyecilik ile halkımızı yeniden buluşturacak belediye başkan adaylarımız ile gurur duyuyoruz. Birbirinden başarılı belediye başkan adaylarımızın halkımızdan bir kez daha vize alacağından şüphemiz yok arkadaşlar” dedi.

Konuşmasını tamamlamadan önce İzmir’de değişim beklentisi içinde olanlara da mesaj veren Aslanoğlu, “Biz 14 Mayıs’ta çok çalıştık fakat haramilerin saltanatını yıkamadık. Ama heveslenmeyin İzmir’i size teslim etmeyeceğiz. Biz düşen bir kez daha özgürlükten yana, çağdaş yaşamdan yana olan belediye başkan adaylarımızı bir kez daha seçtirmek. Partimizin bayrağını bir kez daha dalgalandırmak için ayağa kalkın arkadaşlar. Ayağa kalkın, gözünüzü dört açın başka İzmir yok” dedi.

CHP LİDERİ ÖZEL, “İZMİR BİZİ BİZ İZMİR’İ BİLİYORUZ”

“Bugün CHP’nin sancak gemisindeyiz” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz burada bir kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Biz burada namusuyla çalışan, tüm engellemelere rağmen çalışan arkadaşlarımızla, İzmir’i ayağa kaldıracak, İzmir’i bir dünya kenti haline getirecek, dinamik kadroların bayrak devir teslimi törenine geldik” dedi.

Özel, “1999’dan beri bu kenti sosyal demokratlar yönetiyor. Bu kente büyük katkılar emekler vermiş, İzmir Büyükşehir Belediyesini mali disipliniyle kredi notlarıyla büyük bir noktaya getirmiş sevgili Aziz Kocaoğlu’na ondan bayrağı devralıp bu günlere getirmiş ve başımızı öne eğdirmemiş sayın Tunç Soyer’e, Ahmet Piriştina’ya çok şey borçluyuz. Önümüzdeki süreçte yine Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından elbette çok yalan sıralanıyor devam edecek. Ancak CHP olarak alnımız açık İzmir bizi biz İzmir’i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler” diye konuştu.

KADIN VE GENÇ ADAY VURGUSU

CHP Genel Başkanı Özel, genç ve kadın aday tercihleriyle ilgili eleştirilere cevap vererek konuşmasını sürdürdü. CHP Lideri Özel, şu şekilde konuştu:

“Biz belediye başkan adaylarımızla övünüyoruz.  Birileri 18 bakan ilan edip, kadınlara sadece ısrarla aile bakanlığını verirken, “Bakan dahi olsan sadece aile bakanı olabilirsin. Onun dışında diğer işlerden kadınlar anlamaz” diyip 18’de 17 erkeklere bu işi emanet edenlere karşı, Atatürk’ün kentinde bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca 6 tane belediye başkan adayı varken. Bugün hepsi de seçilecek yerden 9 cumhuriyet kadını adayımız var. İzmir belediyelerinde 30 belediye başkan adayımızdan tam 12 tanesi 40 yaşın altında. İzmir’e emanet olsunlar, İzmir onlara emanettir. 32 yaşında gencecik belediye başkanını gösteriyorsunuz… Biri çıkıyor, “O yaşta belediyeyi mi yönetir” diyor. 35 yaşında Deniz Baykal Türkiye hazinesini yönetebildiyse Cumhuriyet Halk Partisi’nin birbirinden genç, birbirinden dinamik, en az bir yabancı dil bilen, eğitimiyle, vizyonuyla bu gençlerin yapacağı devrim İzmir’i de gençleştirecek, Türkiye’yi de şaha kaldıracak. Bundan sonra kimse CHP’yi küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin. CHP Cumhuriyetin 100. yılında büyük bir siyasal ve ekonomik devrimi hayata geçirmiş partidir. 6 okundan bir tanesi devrimcilik olan partidir. Cumhuriyetin 100. yılında iktidar olmayı çok istemesine rağmen sizlerin hayallerini sona erdirmiştir. Ancak 100. yılın ilk seçimlerinde partiyi iktidar yapmaya and içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor.

Hepiniz şunu bilmelisiniz bugün İzmir’de ortaya koyduğumuz iyi eğitimli yaş ortalaması 45 olan belediye başkanlarımıza baktığımızda, kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına izin vermeyecek, İzmir’i ranttan ve talandan evlatlarını korur gibi koruyacak kadrolara emanet etmek için yola çıktık. Türkiye bu kadroları görecek, bu kadroları yönettiği izmir cazibe merkezi olma noktasındaki ilerlelemsini sürdürecek. Türkiye İzmir’deki iktidarı CHP’nin cumhuriyetin ikinci yüzyılındaki iktidarıyla ödüllendirecek, söz veriyoruz. Buna yürekten inanıyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan iktidarını percinleyecek mi yoksa Atatürkçü kadrolara husumet değil, hayranlık duyan kadrolar 11 kentte hayranlık duyup geleceğe umutlu bakılacak mı? işte bu dengeyi sağlamak için bir büyük bir ittifaka ihtiyaç vardı. Ben göreve geldiğim andan itibaren üzerime düşen ne varsa yaptım. Ancak bir yerden sonra bunu başaramadık. Çok istedik ama geçen seçimden sonra çeşitli ama asla sonlandıramayacağımız gerekçelerle ittifakların dışında kalmayı tercih ettiler. Biz Ankara’da anlaşıp Türkiye’de ittifak kuramadık. 2019’da 11 büyükşehirde kazanan seçmen o 11 büyükşehiri cumhuriyetin kıymetini bilen seçmen kazandı. O seçimenin itirazı iktidaraydı. O seçmenin korkusu İstanbul’da Ankara’da parsel parsel satılan arsaların İzmir’de de bu kente sirayet etmesinden korkuyordu. Ama aynı seçmen duruyor. Biz Ankara’da bir imza atamadık, ancak sosyal demokratlar, muhafazakar demokratlar, kürt demokratlar, İzmir’e cumhuriyete ve geleceğimizze hep beraber sahip çıkacaklar.

Ben İzmir İttifakına güveniyorum. Ben İstanbul İttifakına güveniyorum. Ben Türkiye İttifakına güveniyorum. İstanbul’da satacak arsa kalmadığında İstanbul’a Kanal İstanbul yapıp etrafını katarlılara satan anlayış geri gelmesin diye. Ankara’yı parsel parsel satan anlayış Ankara’ya geri gelmesin diye İzmir’e göz dikenler gelmesin diye 31 Mart bir zafere dönüşecek. Buna yürekten inanıyorum.

Önce bir müjdem sonra bir sürprizim var. Müjde şu adayları gösterdik, 4 gün sonra sahaya indik, anketleri yaptırdık. Ve yapılan anketlerin sonucunda. Adayların gördüğü kabul, sahada yarattıkları heyecan önümüzdeki süreç için 30’da 30’u müjdeliyor. Size söz veriyoruz. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil. Kiminde çok öndeyiz. Örneğin Karşıyaka. Kiminde açık farkla öndeyiz. Pek çoğunda garanti bir farkla öndeyiz. Ama 4-5 ilçede ciddi şekilde yarışıyoruz. CHP şimdiden 24’ü 25’i gördük. İnarnırsanız çalışırsanız İzmir’de 30’da 30 yapacağız. buna inanın buna güvenin.”

TUGAY, “İZMİR’İ HİÇBİR ZAMAN ALAMAYACAKLAR

Törende konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise, kente hizmet eden büyükşehir belediye başkanlarına teşekkür etti. Tugay, onların eserlerinin yanına yenilerini koyacağını bu kentin değerlerlerinin korunacağını söyledi. Tugay, “Aslında İzmir’in zaten var olan potansiyelini ve gücünü ortaya koyacağız. Akademisyenler, sivil toplumla bu kenti, İzmir’i mutluluk ekonomisinin başkenti yapacağız” dedi.

Tugay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İzbb adayı olarak huzurlarınızdayım. Bu mükemmel şehir için çalışacak olmanın kıvancını yaşıyorum. Bugün burada bu salonda İzmir’e hizmet etmek için heyecan ve heves dolu 30 arkadaşımla yola çıkıyoruz. Burada gördüğünüz tablo İzmir’in geleceğidir. Arkadaşlarımla hazırız. İzmir’i hak ettiği yere hep birlikte çıkaracağız.

Herkes şunu bilmeli. CHP köklerinden ve kuruluş ilkelerinden asla ödün vermez. Ancak gerektiğinde kendini yenilemeyi bilir. İzmir ve Türkiye’nin iyiliği için partimiz değişir ama hiçbirimiz hiçbir şey için izmiri değişmeyiz.

Gerek seçim döneminde gerek seçimden sonra örgütümüzle hep beraber başaracağız. 30 ilçe belediyesiyle Cumhuriyetin 100’üncü yılında olan ülkemize bir umut ışığı olarak geri vereceğiz.

İzmir nefret dilinden parmak sallayan siyasetten her zaman uzak durmuştur.

İzmirliler kendilerine şirin gözükmek için kılıktan kılığa girmeye çalışanları hemen tanır. Özünde rant olan projelerle insanlarımızın ağzına bir parmak bal çalmaya çalışanları gerekli cevabı her zaman vermiştir. Birilerinin artık anlaması lazım.

İzmir’i hiçbir zaman alamayacaklar.

İzmir durdurmaya, istismar etmeye çalışanlara karşı mutluluğun huzurun başkenti olacağız. Biz akla ve bilimle tüm sosyal dinamikleri sahiplenerek, çevreci ve kalkınmacı değerleri ortaya koyarak İzmir’de yeni bir hikaye yazmak istiyoruz. Daha güçlü daha huzurlu daha dirençli bir İzmir’i hep birlikte kuralım.”