İzmir HaberleriPolitika

CHP İzmir Büyükşehir Adayı Tugay’dan havalimanında ilk açıklama

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cemil Tugay’ı partilileri İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda karşıladı. Partililerine seslenen Tugay, eski büyükşehir başkanlarına teşekkür ederek İzmir’de oy rekoru kıracağının sözünü verdi.

EGE HABER/ CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Karşıyaka Belediyesi mevcut Başkanı Cemil Tugay, Ankara dönüşü İzmir’de karşılandı. İzmir Adnan Menderes Havalimanında coşkuyla karşılanan Tugay’a, CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve diğer adaylar eşlik etti. Bu zamana kadar kendisine verilen tüm görevler için partisine teşekkür eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay, “Demokrasi bir nöbet değişimidir. Geçici olarak bu nöbeti tutarsınız. Bu görevi yerine getirirsiniz. Ve bir süre sonra bayrağı bir başka arkadaşımıza teslim edersiniz” dedi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarına da hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Tugay, “Ne mutlu bana ki bu dönemde Karşıyaka belediye başkanlığının sonunda partim bana İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını layık gördü. Beni bu göreve layık gören başta Genel Başkanımız Özgür Özel Merkez Yürütme Kurulumuz, parti meclisimiz, milletvekillerimiz ve bu süreçte yanımda olan herkese ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum. Hepsi sağ olsun, var olsunlar” sözlerini kaydetti.

ASLANOĞLU: SOYER’İN DENEYİMLERİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Aday karşılama töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Aday adaylık süreçleri zordur, çetindir. 2,5 aydır aday adaylarımız sosyal belediyeciliği sokak sokak anlatıyor. Tabii ki her ilçede bir arkadaşımızla yarışacağız. Ama bugüne kadar emek veren 407 aday adayı arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Sayın Tunç Soyer 10 yıl Seferihisar’da, 5 yıl Büyükşehir’de İzmir ve bizler için ter döktü. İzmir’i demir ağlarla örmek için gece gündüz çalıştık. Kendisinin deneyimlerinden hem Sayın Cemil Bey hem de biz yararlanmaya devam edeceğiz Bizler bir arada kırılmadan ve dökülmeden hep beraber bu süreci sürdüreceğiz. Aday adaylık süreci bitti. PM kararıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cemil Tugay olmuştur. Kendisine başarılar diliyoruz. Ama sadece bununla geçmiyoruz. Bizler örgüt olarak partimiz ve partimizin adayı için çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Kimisi görevini başka arkadaşlarımıza devredecekler. Bugüne kadar emek veren ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Hep beraber olmaya devam edeceğiz.  Zaten Cemil Bey’i tanıyorsunuz. 5 yıl belediye başkanlığı yaptı. Zaten bizim yol arkadaşımız. 5 yılda edindiği tecrübeleri İzmir için harcayacak. İzmir’in öz evladı bir belediye başkan adayımız var. Hayırlı olsun. Deneyimli, genç ve pırıl pırıl kadrolarla geliyoruz. 30 ilçede ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını dalgalandıracağız” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ”

CHP’nin İzmir’in emanetlerini bugüne kadar gururla taşıdığını belirten Tugay, “Şehrimizi her türlü istismardan koruduk” dedi. Tugay, “İnsanlarımızın, özgürlüklerinin, insanlarımızın haklarının yanında onlar için mücadele ettik. Sosyal politikalarımızda toplumumuzun yaşadığı zorluklara karşı adeta bir sigorta görevi gördük. Bundan sonra daha fazlasını yapacağız. Bundan sonra aldığımız bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Türkiye yoksullukla, işsizlikle mücadele ederken Türkiye’de haklar kaybedilirken biz insanlarımıza daha fazla sahip çıkacağız. Ev sahibi olmayanları ev sahibi yapacağız. İş sahibi olmayanları iş sahibi yapacağız. Tarımda zorluk yaşayan çiftçilerimize daha fazla destek olacağız. Ve biz İzmir’i zenginleştireceğiz, kalkındıracağız. Gençlerimiz artık bu şehirde yaşamak isteyecek. Bu şehirden başka bir yere gitmek istemeyecek. Bu şehirde yaşayan her vatandaşımız bilecek ki İzmir Büyükşehir Belediyesi onların her zaman ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olacak. Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi elleri temiz, yürekleri temiz insanlar tarafından yönetilecek” diye konuştu.

“OY REKORU KIRACAĞIZ”

Konuşmasının devamında İzmir’de oy rekoru kıracaklarını söyleyen Tugay, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu şehirde taş taş üstüne konmak isteyen bizleri katkı vermek isteyen herkese yol açacağız. Onların yanında olacağız. Ve insanlarımıza belediye hizmetlerini daha fazla ve daha uygun fiyatlarla faydalanması için de üzerimize düşeni yapacağız. Hazırladığımız projelerimizi önümüzdeki iki ay boyunca arkadaşlarımızla beraber sizlere birer birer anlatacağız. Ve göreceksiniz ki bu şehir Türkiye’de herkesin yaşamak istediği bir yer olacak. Aslında zaten öyle bir yer. Herkes İzmir’de zaten gıptayla bakıyor. Ve bu bugüne kadar bunu Cumhuriyet Halk Partili yönetimlerin başardı. Bunu herkes bilmelidir. Bunu bize çamur atmak için konuşanların aklılarına önümüzdeki aylarda ve yıllarda sokmak benim boynumun borcudur! Hava soğuk, hava soğuk. Ama kanımız sıcak, içimiz kıpır kıpır. Bir an önce heyecanımız yüksek. Bir an önce sahaya çıkmak istiyoruz. Çalışmak istiyoruz. Halkımızla buluşmak istiyoruz. Onlara nasıl bir İzmir vaat ettiğimizi anlatmak istiyoruz. Bunu sizin yapmak istediğinizi biliyorum. Onun için haydi hep birlikte İzmir için daha ileridir. Hiç kimse bizi bölemeyecek, parçalamayacak. Bir bütün halinde 30 ilçede kazanacağız. Oy rekoru kıracağız, söz veriyorum size. İzmir bekle bizi geliyoruz.”