CHP İzmir İl Başkanlığı için o isimlerin adı geçiyor

CHP İzmir’de bu hafta sonu pazar günü ilçe kongrelerini tamamlayacak ve 16 Eylül Cumartesi İzmir İl Başkanını seçecek. Kongreye iki hafta gibi bir süre kaldı. Ancak CHP İzmir İl Başkanlığı için henüz kimse adaylığını açıklamadı. Buna karşılık kulislerde il başkanlığına aday olması beklenen üç isim konuşuluyor.

Aslanoğlu, CHP İzmir İl Başkanlığına aday olacak mı?

Deniz Yücel’in, genel seçimlerde CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olması nedeniyle göreve CHP İzmir İl mevcut Başkanı Şenol Aslanoğlu getirilmişti.  Aslanoğlu’nun ise kongrede aday olmayacağı yaklaşan yerel seçimler Balçova’ya Belediye Başkan Adayı olacağı kulislerde konuşuluyordu. Aslanoğlu’nun belediye başkan adaylığına ilişkin söylentiler yerini İl Başkanlığı’na aday olacağı yönünde değişti. Ancak CHP İzmir İl mevcut Başkanı Şenol Aslanoğlu, henüz adaylığına ilişkin bir açıklama yapmadı.

CHP İzmir İl Başkanlığına kimler aday olacak?

Aslanoğlu’nun yanı sıra kongrede adaylığı konuşulan iki isim daha var. Geçtiğimiz yıl CHP İzmir İl Başkanlığına talip olduğunu duyuran CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un bu kararında kesin olduğu konuşuluyor. CHP İzmir İl Başkanlığı’na adaylığını açıklaması beklenen Tunus’un yanı sıra; genel seçimlerde CHP’den İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan CHP Konak eski İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Şakir Başak’ın da adı CHP İzmir İl Başkanlığı için geçiyor.

HABER/ Didar DEMİRCİ

Exit mobile version