İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP İzmir İl için adı geçen isimlerden gazetemize özel açıklamalar

İzmir’de ilçe kongrelerini 27 Ağustos Pazar günü tamamlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 16 Eylül cumartesi günü yeni il başkanını belirleyecek. Bu süreçte kulislerde CHP İzmir İl Başkanlığı için adı geçen CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Şakir Başak ve CHP İl mevcut Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ege Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu: İl başkanları doğal adaydır

CHP İzmir İl mevcut Başkanı Şenol Aslanoğlu, aday olup olmayacağına ilişkin sorumuza, “Kim ne dedikodu yapıyor bilmiyorum. Ancak il başkanları doğal adaydır” sözleriyle yanıt verdi. Aslanoğlu, kendisi hakkında kulislerde konuşulan bilgilere de çok kulak asılmaması gerektiğini ifade ederek, “Şenol Aslanoğlu’nun ağzı var, dili var. Kendisini ifade edebilecek yetenekte. Dolayısıyla kendisi açıklayacak. Bunu açıkladık daha önce. 27’sinde ilçe kongresini tamamlanacak. Ondan sonrasında adaylık açıklaması yapılır” dedi. Öte yandan kendisinin göreve şehrin konsensusu ile geldiğini belirten Aslanoğlu, “Görev yaptığım dönemde de şehrin konsensusu ile hareket ettim. Elimden gelen çabayı gösteriyorum. Biz partide bu birlik beraberliği sürdüreceğiz” mesajını verdi.

Tunus aday olduğunu açıkladı

Geçtiğimiz yıl CHP İzmir İl Başkanlığına talip olduğunu duyuran CHP Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, bu kararında net olduğunu belirtti. Tunus, “Bizde Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet aşkı bitmez. Bu aynı zamanda bir parti meselesinin dışında bir demokrasi mücadelesidir. Süreçleri izliyorum. Muhtemel bir durum söz konusu olabilir. Elbette ki çok daha fazla partimize katkı sağlayacak çalışmalar, çok daha fazla faydalı, aktif, üretken bir örgüt yapılanmasına ve herkesi kucaklayacak bir yapılanmayı oluşturduktan sonra özellikle İzmir’de bir sinerji yaratatılabileceğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bu kararım daha da netleşecek” sözlerini kaydetti. CHP İzmir İl Kongresinde beklenen rekabetin yerini uzlaşı adayının alıp almayacağı yönündeki sorumuza da Tunus, “Uzlaşı adayı için bir toplantı yapılmadı. Zaten uzlaşı sandıkta olur. Rekabet de partiyi güçlü kılar. Dolayısıyla ben CHP İzmir İl Kongresinde bir yarış olacağını düşünüyorum” dedi.

Başak: Büyük olasılıkla adayım

CHP İzmir İl Başkanlığına aday olması beklenen bir diğer isim de CHP Konak İlçe eski Başkanı ve bu genel seçimlerde CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Şakir Başak. Adaylık için şu an bir açıklama yapmayacağını belirten Başak, “Büyük olasılık çıkacağım. Bir açıklama zamanı değil. Bu hafta sonu bittikten sonra aday olmayı düşünüyorum” sözlerini kaydetti. CHP’nin heyecanını yeniden kazanarak, ayağa kalması gerektiğini ve bunun içinde bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirten Başak, ‘uzlaşı adayı’ ile ilgili sorumuza şu şekilde cevap verdi:

“Burada uzlaşı da çıkabilir, yarış da olabilir. Gün geldiğinde yarışılır da gerektiğinde uzlaşılır da… Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tecrübeye ve bu sağ duyuya sahip bir örgütlenmesi var. Dolayısıyla bunu önümüzdeki hafta yaşayacağız ve göreceğiz. Eğer şartlar ve zemin ona uygunsa uzlaşı olur. Bu yerel seçimi de olumlu yönde etkiler. Yok eğer yarışılması gerekiyorsa o da heyecanı da beraberinde getirir. Yarışın daha büyük bir kazanımı oluyor. Dolayısıyla konjektür neyi gerektiriyorsa önümüzdeki hafta belli olur. Sorumluluk bilinci ile yapılması gereken neyse onun yapılacağını düşünüyorum. Benim için önce ülkemin, sonra partimin ve örgütümün çıkarları önemlidir.”

ÖZEL HABER/ Didar DEMİRCİ