CHP, İzmir’de bir ilçede adayını değiştirdi: O adaydan “tehdit edildim” iddiası

CHP, bugün yapılan MYK ve PM toplantılarında Çiğli Belediye Başkan Adayını değiştirdi. İlk olarak açıklanan Uygar Yıldırım adı yerine Onur Emrah Yıldız, Çiğli Belediye Başkan Adayı oldu. Yıldırım ise sosyal medya hesabından tehdit edildiği iddiasında bulundu.

EGE HABER- CHP’nin İzmir’de büyükşehir ve 4 ilçesinde aday krizi yaşandı. Aday krizi yaşanan ilçelerin bugün yapılan MYK toplantısında yeniden görüşülmesi bekleniyordu. MYK toplantısında ilk karar Çiğli için çıktı. CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Uygar Yıldırım’ın üstü çizilerek yerine aday adaylarından Onur Emrah Yıldız’ın adının PM’ye gittiği. Parti Çiğli’de aday değişikliğine giderken ilk belirlenen isim Uygar Yıldırım, X hesabından “tehdit edildiği” iddiasında bulundu.

Yıldırım paylaşımında, “Benim adaylığım hiçbir şekilde tepki çekmedi. Rantiyeci siyaset simsarları aday belirleyenlerle ne dolap çevirdiyse adaylığımı iptal etmeye çalışıyorlar. PM kararını bekliyorum. Adaylığımı iptal edenler politik suç işlemiştir. “Çiğli Belediye Başkanlığı Adaylığından çekil!Çekilmezsen senin için iyi olmaz!” diye tehdit telefonları alıyorum! PM üyelerinden sağduyusuna bırakıyorum, güveniyorum” sözlerini kaydetti.

Buna karşılık Çiğli’de aday değişti. Uygar Yıldırım yerine Onur Emrah Yıldız Çiğli Belediye Başkan Adayı oldu.

 

 

Exit mobile version