CHP İzmir’de ilçe kongrelerini tamamlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’in 30 ilçesinin 22’sinde kongre sürecini tamamladı. Sırada 26-27 Ağustos tarihlerinde tamamlanacak 8 ilçe kaldı. 26 Ağustos’ta Dikili ve Bayındır’da sandık kuracak olan CHP Örgütü, 27 Ağustos’ta Aliağa, Bergama, Buca, Çiğli, Karabağlar ve Narlıdere’de ilçe kongrelerini tamamlayarak 16 Eylül’deki il kongresi için gün sayacak.

CHP Bayındır

CHP Bayındır İlçe mevcut Başkanı Behzat Aydilek yeni döneme aday olmadı. Aydilek’in aday olmadığı kongre yarışına Arif Uyguner ile Emine Umsu’nun aday olması bekleniyor.

CHP Dikili

CHP Dikili Örgütünün tek adayla sandığa gitmesi bekleniyor. CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak’ın ve yönetiminin istifa etmesi sonucu yerine atanan Emre Kırlı’nın bu kez seçimle Dikili İlçe Başkanlık koltuğuna oturmak istediği konuşuluyor. Öte yandan Kırlı’ya Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de destek verdiği söyleniyor.

CHP Aliağa

CHP’nin Aliağa’da gerçekleştireceği kongrede rekabetin yoğun olması bekleniyor. Aliağa İlçe mevcut Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın yeniden aday olmayacağı ilçede meclis üyesi Hakan Turan ile fırıncı esnafı Ali Serçe de adaylık için çalışıyor.

CHP Bergama

Bergama’da ise mevcut Başkan Mehmet Ecevit Canbaz yeni döneme aday olmayacağını açıklamıştı. Canbaz’ın aday olmayacağı ilçe başkanlığı kongresine şu ana dek sadece ilçenin eski yöneticilerinden İsmail Durmaz adaylığını açıkladı. Bergama Kongresinin tek adayla geçmesi bekleniyor.

CHP Buca

Buca’da ise İlçe mevcut Başkanı Hacer Taş yeni döneme aday olmadığını duyurdu. Buca İlçe Başkanlığı için kongrede Büyükşehir ve Buca Belediyesi uzlaşı adayı olarak konuşulan Çağdaş Kaya ile Hasan Sağlam yarışacak.

CHP Karabağlar

Karabağlar’da ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa ederek İlçe Başkanlığı koltuğunu dolduran Bülent Sözüpek adaylığını açıkladı. Kongrede Sözüpek’in karşısına, partide etkin siyaset yapan isimlerden Emel Tangobay çıkacak.

CHP Narlıdere

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in rahatsızlığı nedeniyle ertelenen kongre 27 Ağustos’ta yapılacak. CHP Narlıdere İlçe mevcut Başkanı Mesut Durgun’un yeniden aday olacağı kongrede Devrim Kırlangıç adı da geçiyor.

CHP’nin İzmir’de seçilen yeni ilçe başkanları

  1. Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat
  2. Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm
  3. Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz
  4. Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi
  5. Kiraz İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya
  6. Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal
  7. Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin
  8. Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz
  9. Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker
  10. Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan
  11. Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek
  12. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın
  13. Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı
  14. Seferihisar İlçe Başkanı Tezel Rahmi Çınar
  15. Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu
  16. Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları
  17. Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü
  18. Beydağ İlçe Başkanı Özlem Kaynak Topuz
  19. Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt
  20. Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci
  21. Menemen Hüseyin Özbey
  22. Tire İlçe Başkanı Nejat Bozkurt
Exit mobile version