CHP İzmir’de kongre çatlağı! Belediye Başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de dün Çiğli ve Karabağlar ilçe kongreleri olaylı geçti. Özellikle sandıkların havada uçuştuğu Çiğli’de seçim sonrası da sular durulmadı. Edinilen bilgilere göre Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü; önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitem etti, ardından da il delegeliğinden istifa etti.

CHP Genel Merkezi’ne giderek olaya ilişkin şikayette bulunacağı öğrenilen Gümrükçü’nün çileden çıkmasına neden olan olay ise şu şekilde gelişti:

CHP Çiğli İlçe Kongresi’ne uzlaşı adayı ile gidildi. Ancak uzlaşı seçme saatler kala sağlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in uzlaşının taraflarından biri olduğu seçim süreci olaylı geçmişti. Seçimin olaylı geçmesine neden olan olay ise uzlaşı listesi ile seçimde kullanılan listenin farklılık göstermesiydi. Kongre salonuna çevik kuvvetin girmesine neden olacak kadar büyüyen kavgalar yaşanmıştı. Tüm bunlara rağmen CHP Çiğli örgütü seçim sürecini tamamladı.

Gümrükçü’den, Soyer’e “Size güvendim” çıkışı

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ilçe kongresi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayarak, “Ortak liste konusunda ben sizin sözünüze güvendim. Ama siz sözünüzü tutmadınız. Size inanmamın karşılığı bu mu? Bu olmadı” dediği öne sürüldü. Soyer’e tepki göstermesinin ardından yaşananları sindiremeyen Başkan Gümrükçü’nün Belediye Başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin olduğu whatsapp grubundan çıktığı ve il delegeliğinden de istifa ettiği öğrenildi. Öte yandan Gümrükçü’nün önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na olaya ilişkin şikayette bulunacağı belirtiliyor.

Exit mobile version