İzmir HaberleriManşetPolitika

CHP İzmir’de pazar mesaisi! 3 ilçe sandığa gidiyor

HABER/ Didar DEMİRCİ

Genel seçimlerin kaybedilmesinin ardından parti içinde başlayan ‘değişim’ tartışmalarıyla CHP’de kurultay kararı alınmıştı.

Söz konusu karar doğrultusunda CHP İzmir’de delege seçimlerini tamamladı ve ilçe kongreleri sürecini başlattı. 5 Ağustos’ta Torbalı ve Balçova ile başlayan ilçe kongrelerinin 27 Ağustos’ta tamamlanması bekleniyor.

Şimdiye kadar İzmir’de 7 ilçede kongre sürecini tamamlayarak yeni ilçe başkanını belirleyen CHP İzmir örgütü, yarın (13 Ağustos Pazar) da Ödemiş, Gaziemir ve Güzelbahçe olmak üzere 3 ilçede sandık kuracak.

CHP Ödemiş’te sandık rekabeti yüksek

CHP Ödemiş İlçe mevcut Başkanı Mustafa Turan’ın aday olmayacağı kongrede rekabet yüksek olacak. CHP Ödemiş İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Eker’in adaylığını açıkladığı kongreye Mustafa Ali Fırtına ve Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi Kenan Çayan’ın da aday olacağı konuşuluyor.

CHP Gaziemir’de adaylar netleşmedi

CHP Gaziemir İlçe mevcut Başkanı Kasım Özkan’ın aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, karşısına hangi adayın çıkacağı merakla bekleniyor.

Güzelbahçe’de iki adaylı geçmesi bekleniyor

CHP Güzelbahçe İlçe mevcut Başkanı Çağlayan Bilgen’in aday olmayacağı kongrede; Devrim Seyrek ile Vural Gezer isimleri yarışacak.

Narlıdere’de kongre 27 Ağustos’a ertelendi

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun’un da aday olduğu ilçe kongresi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in rahatsızlığı nedeniyle 27 Ağustos’a ertelendi. Kongrede Durgun’un karşısına Devrim Kırlangıç aday olarak çıkacak.