Gündemİzmir HaberleriPolitika

CHP İzmir’in bu haftaki kongre süreci sert geçecek

Geçtiğimiz hafta ilk olarak Torbalı’da başlayan kongre süreci Konak’ta tamamlanmış ve sandığa tek adayla gidilmişti. Tek adaylı gerçekleştirilen kongrelerde Torbalı’da Hakkı Polat, Balçova’da Murat Aküzüm, Kemalpaşa’da Ahmet Yılmaz, Konak’ta ise Ozan Ali İlgazi ilçe başkanı seçildiler.

Bu hafta da sırasıyla; Kiraz (9 Ağustos), Bayraklı-Kınık-Urla (11 Ağustos), Ödemiş-Gaziemir-Güzelbahçe- Narlıdere’de (13 Ağustos) sandık kurulacak.

Sandıklarda rekabet rüzgarı esecek

CHP İzmir’de bu hafta 9 ilçede sandık kuracak. Bu hafta hareketli geçmesi beklenen kongrelerde tablo sırasıyla şu şekilde bekleniyor:

CHP KİRAZ KONGRESİ (9 Ağustos 2023)

Belediye Düğün Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak olan CHP Kiraz Kongresinde mevcut başkan Yücel Çetinkaya ile Kadın Kolları Başkanı Yasemin Bayram karşı karşıya gelecek.

CHP BAYRAKLI (11 Ağustos 2023)

Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak olan CHP Bayraklı Kongresinde mevcut başkan Didem Gültekin ile Mutlu Odabaş karşı karşıya gelecek.

CHP KINIK (11 Ağustos 2023)

Kınık Belediye Düğün Salonu’nda saat 11.00’da başlayacak olan CHP Kınık Kongresinde ise mevcut başkan İsmail Yılmaz’ın tek aday olması bekleniyor.

CHP URLA (11 Ağustos 2023)

Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Urla Kongresinde İlçe Başkanı Pelin Karasakal yeniden aday olacak. Öte yandan seçimde Karasakal’ın karşısına muhalefetten de aday çıkması bekleniyor.

CHP ÖDEMİŞ (13 Ağustos 2023)

Belediye Düğün Salonunda yapılacak olan CHP Ödemiş Kongresinde İlçe Başkanı Bülent Eker’in tek aday olması bekleniyor.

CHP GAZİEMİR (13 Ağustos 2023)

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Gaziemir Kongresinde İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın tek aday olması bekleniyor.

CHP GÜZELBAHÇE (13 Ağustos 2023)

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Güzelbahçe Kongresinde Devrim Seyrek ve Vural Gezer’in yarışması bekleniyor. Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ise yeniden aday olmayacak.

CHP NARLIDERE (13 Ağustos 2023)

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan CHP Narlıdere Kongresinde İlçe Başkanı Mesut Durgun ve Devrim Kırlangıç yarışacak.