İzmir HaberleriPolitika

CHP Karabağlar adayı Kınay’dan gövde gösterisi: Hak ettiğimiz Karabağlar’ı birlikte kuracağız

Karabağlar'da Uğur Mumcu Parkı'nda düzenlenen mitingde konuşan CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, "Hak ettiğimiz Karabağlar'ı birlikte kuracağız" dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’in dört bir yanında adaylarıyla birlikte halk buluşması mitinglerini sürdürüyor. Bu kapsamda Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nda da miting düzenlendi. Mitinge siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay mitingde coşkulu kalabalığa seslendi.

KARABAĞLAR’DA ZAFERE ULAŞACAĞIZ

Mitingde ilk olarak konuşan Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek, “Bu kentte CHP iktidarını koruyacak ve daha ileriye taşıyacak adayımızla karşınızdayız. Sizler son seçimlerde kararlılıkla adaleti savundunuz. İşte bu meydan bu coşkulu kalabalık sizlerin idaresinin en güçlü kanıtıdır. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel liderliğinde bizler de halkımızın yanında olacak ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Karabağ’lara aydınlık yarınlar getirecek olanlarız. Emeğin alın terinin üretimin ve birlikte yaşamın kenti Karabağlar’da kadın adayımızla birlikte yeni bir dönem başlatıyoruz. Çalışkan üretken Karabağlar örgütümüzle birlikte başaracağız ve 31 Mart’ta zafere ulaşacağız” sözlerini kaydetti.

“BİZ BİRBİRİMİZİ TANIYORUZ”

CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay da kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Kınay,  “100 yıllık cumhuriyetimizin 100 yıllık çınarı partimizin Gelen Başkanı Sayın Özgür Özel başta olmak üzere bu dayanışmaya el veren, bizimle birlikte bu inancı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi bugün de bir aradayız. Ben Helil Kınay , çevre mühendisiyim. Hayatımın her alanında iyiden, doğrudan yana, adaletten yana mücadele ettim. Bir anneyim. Bir eş, bir kadın Atatürk’ün cumhuriyetinde Atatürk’ün ilkeleriyle ilerleyen yaşam savunucusuyum. Tıpkı sizler gibi, ben de sizden biriyim” diye konuştu. Kınay, “Bizler biririmizi kent mücadelesinden tanıyoruz. İşçilerimiz, emekçilerimiz, kadınlarımız, çocuklarımızla birlikte geleceğimizle ilgili verdiğimiz mücadeleden tanıyoruz. Hepimiz aynı mücadelenin içindeyiz. Biz birbirimizi iyi tanıyoruz. Biz başkalarını da iyi tanıyoruz. Onların güzel sözlerini dinlerken cebimizden, emeğimizi, soframızdan, ekmeğimizi umdumuzu çalanları iyi tanıyoruz. Bu mücadelenin içinde her birimiz dayanışmayla, birbirimize olan inancımızla, ahlakımızla, liyakatımızla birbirimize olan iyi niyetimizle ayakta kalıyor ve birbirimize olan güvenimizle mücadele ediyoruz” dedi.

“HAK ETTİĞİMİZ GELECEĞİ KARABAĞLAR’DA KURACAĞIZ”

İktidara da eleştirilerini sıralayan Kınay, “Daha dün Hatay’da “Bizden değilseniz hizmet vermeyiz” diyorlar. Oysa bizler kendi kentlerimizde hak ettiğimiz, vergilerimizle emeğimizle sokaktaki gücümüzle bize verilmesi gerekenler yandaşlara verildiği için bu mücadele çok önemli. Bizler kendi kentlerimizde yeni İzmir’i yaratacak olan Karabağlar’da iki dudak altında nasıl yaşayacağımızı söyleyenlere inat hak ettiğimiz geleceği birlikte yaratacağız. Karabağlar’ın her bir mahallesinde birbirimizi tanıyarak, dayanışma içinde olarak, Karabağlar’dan Türkiye’deki değişimi birlikte yaratacağız. Bizler bu gücümüzle büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay’la birlikte kalkındıracağımız zenginleşeceğimiz, yandaşlara değil kente dağıtılan refahla birlikte bir Karabağlar bir İzmir için varız. Ben Helil Kınay, tüm sözlerimi söylerken bu sözler bu ülkede sesi kısılmak istenen herkesin sözü. Sesini duyurmak isteyen herkesin bizimle birlikte, halktan yana emekten yana ahlaklı, doğruyu söyleyen kendi paylaştığını herkesle paylaşan bir belediyecilik anlayışıyla beraber birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ SÖZ”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Çok çalışacağız söz. Onun için buradayız. Hiç merak etmeyin” dedi.

Tugay, “Helil Kınay buraya aday olduğunda onun burada güçlü ve kararlı duruşuyla zannediyorum hepinizde bir fikir oluşmuştur. İşte böylesine güçlü kadınlar, güçlü adaylar İzmir’de adaylar” mesajını verdi.

Tugay, “CHP bu ülkenin savaş meydanında Kuvay-i Milliye mücadelesi sırasında bir örgütlenme hareketidir. Cumhuriyetle yaşıt olan bu parti 100 yıldır bu ülkeyi korumaktadır. Ben bu partinin bir mensubu olduğum için büyük gurur duyuyorum. Bizler bu dönemde belediye başkanlıklarına aday adayı başvurusunda bulunduk. İster istemez sadece bir kişiyi seçmesi gerekiyordu partimiz ve yaptığı çalışmalar araştırmalar sonucu bizi layık gördüler. Sağolsunlar var olsunlar” sözlerini kaydetti.

İzmir’i daha ileriye götürmek için sonuna kadar çalışacaklarının altını çizen Tugay, “Bugün pek çok sosyal hizmeti ile hem ilçe belediyemiz hem büyükşehirimiz çok büyük işler yaptı. Bu görev bundan sonra sizlerin oyları ve destekleriyle bizim olacak ve biz bu görevi sonuna kadar yerine getireceğiz” mesajını verdi.

İzmir’in dört bir köşesinde yaşama imkanı bulduğunu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu aktaran Tugay, doktor olarak bu kente hizmet ettiğini belirtti. Tugay, “Bir sorumluluk hissiyle bugün bu mücadeleyi veriyoruz. Ahlakımızla namusumuzla dürüstlüğümüzle bu güne kadar anlımız ak başımız dik kaldık. Bundan sonra da öyle olmaya devam edeceğiz. İzmir’in sorunları elbette var. İzmir’in kentsel dönüşüm sorunları var, trafik ulaşım sorunları var. Ama ben plastik cerrahi uzmanıyım, geçen 5 yılda kendimi çok iyi geliştirdim ve yanında helil başkan gibi kentin herşeyini bilen bir adayımız var. Baktığınız zaman CHP’nin bu dönemki adaylarına her birisinin ayrı ayrı çok önemli nitelikleri oldupunu göreceksiniz. Genel Başkanımız beni bu takımın kaptanı yaptı ve İzmir’i aydınlık yarınlara kavuşturmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“NE SU NE DE ULAŞIM PARASI SORUN OLMAYACAK”

Kamu yararına İzmir’i çok daha ileriye taşıyacak bir 5 yıl yaşanacağının sözünü veren Tugay, “Biz bu şehrin evladıyız ama daha yakın olacağız birbirimize. Karabağlar’da 500 hektarlık alanda kentsel dönüşüm sorunu var. Bu sorunun çözümünü sağlayacağız. Yeşillik caddesi üzerindeki yaşayanlar kavşağının ne kadar hızlı yapılacağını göreceksiniz. Hazırız kararlıyız ve başaracağız” mesajını verdi.

Tugay, “Su parası kesinlikle düşecek, kademe kademe azaltacağız. Ama öncelikle sosyal yardım ihtiyacı olan vatamdaşlarımıza indirimli vereceğiz, maliyetleri düşürdükçe su parası daha da inecek. Bu ülkede bu enflasyonu düzeltmediği için enerji giderleri bu kadar yüksek olduğu için biz bunları yaşıyoruz. Ama biz sizin yanınızdayız. Ne ulaşım ne de su parası sizler için sorun olmayacak” diye konuştu.