CHP Karşıyaka’da İlçe yeni Başkanı Güçlü oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri başladı. İlk olarak Torbalı ve Balçova’da başlayan ilçe kongreleri bugün Selçuk, Çeşme ve Karşıyaka’da kurulan sandıklarla devam ediyor.

Karşıyaka Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’ne; Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve çok sayıda partili katıldı.

Kongreye, Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü tek aday olarak girdi. Kongrede 309 oy kullanıldı. Güçlü, delegenin 263’inin oyunu alarak sandıktan başkan olarak çıktı. Kongrede 46 oy ise geçersiz veya boş çıktı.

CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde yaşananlar ve verilen mesajlar

Karşıyaka İlçe Kongresi Divan Başkanlığına PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu seçildi.

RIFAT NALBANTOĞLU: DEĞİŞİMİ BURALARDA KONUŞMALI, KATKI KOYMALIYIZ

CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde ilk konuşmayı CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu yaptı. Genel seçimlerde iktidar olmak için tüm koşulları hazırladıklarını, muhalefetin birleştiğini hatırlatan Nalbantoğlu, “Bu süreçten sonra ülkemizin genel olarak karşı karşıya olduğu sorunlar bu sorunların nasıl çözüleceği, hangi noktalarda katkı konulabileceği tartışmalardan çok partimiz tartışılır hale geldi. Bu da aslında çok kötü bir şey değil. Ama bu tartışmalar kuralına uygun bir şekilde yapılması gerekiyor. CHP’de kimsenin özel kariyer planı için harcanabilecek bir kurum olmadığını düşünüyorum. CHP yaşadığı tüm sorunlara rağmen bu sorunları çözebilecek asırlık bir çınar olduğunu ve buralardan geçeceğini düşünüyorum. Bu tartışmaları partimiz üzerine yapılan tartışmaların daha da derinleşmesine katkı koymamanın bir partililik görevi olduğunu düşünüyorum. Bu tartışmaların genel olarak dışında kalmayı düşünüyorum. Bu söyleyecek sözümüz ya da taraf olmadığımızdan değil, ülkemizin ve partimizin sağ duyuya ve zarafete ihtiyacı olduğundan… Biz bu nedenle tartışmaların dışında kalmaya çalışıyoruz. Ama tüm detayları takip ediyoruz” diye konuştu. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin partiye çok şey öğrettiğini belirten Nalbantoğlu, partinin geleceği ve ülkenin geleceği için herkesin yeni döneme katkı sunması gerektiğini ifade etti. Öte yandan Nalbantoğlu, iktidarın projelerine de eleştirilerini sıraladı. Nalbantoğlu, “Ben kimin kiminle hangi hayali gördüğüyle ilgilenmiyorum. Ama mesela şu Karadeniz’de bulunan doğalgazın kaç metreküple bağlandığını, kaç metreküp doğalgazın bizim kullanımımız açılacak hale geldiğini öğrenmek istiyorum. Bedava verilen doğalgazın Rusya’dan borç alınıp alınmadığını merak ediyorum” diyerek, TOGG ve Gabar’daki petrol üzerinden iktidara yüklendi.

MAHİR POLAT’TAN KONGREDE İMAMOĞLU GÖNDERMESİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kongrede söz alarak genel seçimlerin ardından gündemdeki CHP’deki değişim tartışmalarını ele aldı. Polat, her partilinin genel seçim sonuçlarından bir ders çıkarması ve nerede hata yaptığını düşünüp öz eleştiri yapması gerektiğinin altını çizdi. Genel seçimin tek kaybedeninin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmadığının altını çizen Polat, “Bu seçimi sadece Kemal Kılıçdaroğlu kaybetmedi. 6 lider de vardı. sadece Kılıçdaroğlu’na yüklenmek adaletli değil. Bunu tartışmak AK Parti iktidarının ekmeğine yağ sürmek olur. İnsanların kıtlık sınırına dayanan geçim sıkıntısına, CHP tartışmalarıyla perdeleme yapmak olur. Biz bunu reddediyoruz. CHP’yi eleştirmek ve değiştirmek dışarıdan kimsenin haddi değildir. CHP’ye kimsenin gömlek dikmeye haddi de hakkı da yoktur. Kendi adımıza eleştiri yapmak zorundayız. Keşke erkenden kongreleri yaparak yenilemiş olarak seçime mi girseydik diye düşünüyorum. Keşke 8. 9. sırada adaymış gibi çalışan Tunç Soyer gibi bazı belediye başkanlarımız da kendi illerinde mi çalışsalardı? O  yüzden hepimiz kendimize döneceğiz” sözlerini kaydetti. Karşıyaka’da tek adayla kongreye gidilmesini de ele alan Polat, “Ne mutlu Karşıyaka’ya uzlaşıyla sandığa gidecek. Seçilecek ilçe başkanımızın emrinde olacağım” dedi.

CEMİL TUGAY: LÜTFEN GİDİN BURADAN

Kongrede kürsünden partililere seslenen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, genel seçimlere yönelik eleştirileri sıralayarak, “Gücümüzün yettiği her yerde çalıştık. CHP Karşıyaka’nın ilçe örgütü gurur duymalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 83 oy aldı burada. Fakat başka partilerin toplantılarına katılanlar oldu. Onlara diyorum ki lütfen gidin buradan. Ben CHP’ye yürekten inanıyorum. Ama kendini sadece delege seçimlerinde gösterenler ve sosyal medyada işi gücü belediye başkanını eleştirmek olanlar yaptıklarından utanmalılar. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu unutturmamalıyız” sözlerini kaydetti.

KÜRSÜDEN SESLENEN TUGAY’A PARTİLİLERDEN ELEŞTİRİ

AK Parti iktidarına da eleştirilerini sıralayan Başkan Tugay, “Her şeyimizi ve kurumlarımızı sattılar. Bizi dışa bağımlı hale getirdiler” sözlerini kaydetmesiyle partililerden biri, “Sen neleri sattın onları söylesene” diyerek çıkıştı. Tugay ise provokatör eleştirisinde bulunarak konuşmasına devam etti. Tugay, “ASELSAN’ın hisselerini, TEKEL’i, Telekom’u ve limanları sattılar. Gübre fabrikalarını sattılar. Gübre fiyatları almış başını gidiyor. O hainliği yapanlar çiftçinin bu hale gelmesini sağladılar. Köyleri yok ettiler. Artık köy diye bir şey yok.  Gençlerimiz artık bu ülkede durmak istemiyor. Yetiştirdiğimiz insanlarda bu ülkeden gidiyorlar. Kadına şiddette almış başını yürümüş durumda. Her şeyin üstüne 17 milyon mülteciyi ülkeye soktular.  Karşıyaka için söz veriyorum onları buraya sokmayacağız. Zamanı geldiğinde göndereceğiz.  CHP’nin ilk kongresi 4 Eylül 1919’da Sivas’ta yapıldı. CHP işte budur.  CHP savaş meydanlarında kurulmuştur. Sıradan bir parti değildir. Bu partinin üyesi olan herkes bunu bilmedir. Her CHP’linin görevi vatana sahip çıkmak olmalı” dedi.

ASLANOĞLU: YARINDAN İTİBAREN YEREL SEÇİMLERE ÇALIŞIYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’da kürsüden partililere seslendi. Aslanoğlu, “Hızlıca söyleyeyim 28’inden sonra üzerimize kurulmak istenen bir baskı var. Omuzlarımız seçim sonuçlarından sonra biraz düştü. Birileri enseyi karartmamız için bol bol konuşuyorlar. genel seçimlerde istediğimiz sonuçları alamadığımızın farkındayız. İzmir’de yüksek oy oranları almamıza rağmen Türkiye’de istediğimiz sonucu elde edemedik. Bunun bir çok sonucu var yalalar dolanlar vs. Ama bunu sadece buna itecek değiliz. Bugün buradan kol kola omuz omuza çıkacağız. Yarın sabah itibariyle yerel seçim için çalışacağız. hiç merak etmeyin 30 ilçenin 30’unda da Büyükşehir’de de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Bugün burada değişimin nasıl olacağına CHP üyeleri ve delegeleri olarak karar vereceksiniz. Yolunuz, yolumuz açık olsun” dedi.

ADAY GÜÇLÜ: KAVGAMIZ BİRBİRİMİZLE DEĞİL AK PARTİ HÜKÜMETİYLE

Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Levent Güçlü, partililere seslendi. Güçlü, “Bugün burada toplanan yarınlar için direnenlerdir. Bugün bu örgüt istediğinde neler yapacağını biliyorum” sözlerini kaydetti. Güçlü, “CHP 2007 yılında gönülden bağlandım. O günden bu güne partim için çalıştım. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün neferiyim. Irkçılık, mezhepçilik bilmem. Örgütüme sözüm şu; birlikten güç doğar. Tüm örgütü birleştirmek için buradayım. El ele yürüyeceğiz, gelecek gençlerin diyerek gençlere, kadınsız aydınlık yarınlar olmaz diyerek kadın yol arkadaşlarımız için buradayım. Altı okun her ilkesine sahip çıkmak için buradayım. Göreve başladığımız andan itibaren ilçe başkanlığımızda kapalı kapı olmayacak, kulis dedikodu yerine halk meclisleri oluşturacağız. Üyelerimizin şikayetlerini önerilerini özgürce dile getireceği ortamlar oluşturacağız. Yaptığımız her işi aylık askıya çıkaracağız. Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağım. Kavgamız birbirimizle değil, Atatürk Cumhuriyetini yıkmaya çalışan, gençlerimizin hayallerini yıkmaya çalışan, halklarımızı fakirliğe mahkum eden AK Parti hükümetiyledir” diye konuştu.

LİSTEDE ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI

Listede; Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in kardeşi Abdullah Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İl eski Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner, İl Başkan Yardımcısı Harun Atalayman, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak’ın oğlu Burak Ali Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı’nın eşi Dilek Karcı, Karşıyaka İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Alev İldeniz, CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı İsfahan Naki, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı yer aldı.

HABER/ Didar DEMİRCİ

Karşıyaka’nın uzlaşı adaylı kongresinde arbede

Exit mobile version