İzmir HaberleriPolitika

CHP Konak’a adaylığını açıkladı Küçükoğlullarından elini kaldırdı

HABER/ Didar DEMİRCİ

Ozan Ali İlgazi, CHP Konak İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Adaylık yarışına girmeyen, CHP ilçenin mevcut başkanı Akın Küçükoğlullarından ise İlgazi’nin elini havaya kaldırarak desteğini gösterdi. Adaylık açıklamasını Konak İlçe Binası önünde yapan İlgazi, “Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hep birlikte başaracağız” dedi.

Hayalimi gerçekleştirmek için

Konak İlçe Başkan Adayı olmaktan duyduğu heyecanı ve gururu paylaşan İlgazi, “Evet arkadaşlarım, yoldaşlarım bugün burada karşınızda, Konak İlçe Başkan Adayı olarak bulunmak hem onur hem gurur hem de büyük heyecan. 99 yılında evimizin mutfağı olan gençlik örgütünde çıkmış olduğum uzun yolun sonunda, gelenekten geleceğe olan inancımız ile kaşınızdayım O günkü hayalimi gerçekleştirmek için sizlerle birlikte yola çıkmak istiyorum. Ziyaret ettiğim her yerde bahsettiğim gibi, bunu da yüreğimden geçerek dostlarıma, büyüklerime, kardeşlerime söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Bu ailenin yetiştirdiği, içinden çıkan bir evladı olarak, evimizi büyütmek, ailemizi genişletmek için sizlerle birlikte yola çıkıyorum” sözlerini kaydetti.

Asıl kavga kongre sonrası başlayacak

‘Emek en yüce değerdir’ şiarına inanarak bugünlere geldiğini aktaran İlgazi, “Ve biz emekten yana olanlar, yani emekçi Cumhuriyet Halk Partililer olarak hep birlikte emeğin mücadelesini büyütmeye geliyoruz! Parti içi demokratik yarışımızın sona erdiği andan itibaren, esas kavga, asıl mücadelemiz başlayacak. Değerli arkadaşlarım, burası Cumhuriyet Halk Partisi. Burası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti. Burası Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Kuvayi Milliyecilerin partisi. Yani Cumhuriyet Halk Partisi, masa başında değil, savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir.! O yüzdendir ki; bizlerin umutsuzluğa, yılgınlığa kapılacak bir anımız dahi yok! Evet bizim yolumuz zordur, meşakkatlidir, taşlı, dikenlidir! Ama unutmayın ki diktatörler bir kez düşerse asla ayağa kalkamazlar, yok olurlar. Ama biz devrimciler bin kez düşsek de kavgaya devam ederiz, etmeliyiz, edeceğiz. Arkadaşlar, ama bizler önce birbirimizi sevmeyi, omuz vermeyi öğreneceğiz. Sevgi dilini ülkemize yeniden getireceğiz! Yönetim Kurulumuz, güçlü kadınlarımız, geleceğin mimarı olacak olan gençlerimiz, muhtarlarımız ve partimizin asıl sahibi olan üyelerimiz ile kongremiz sonlandığında önce yerel seçimde, sonra da yapılacak ilk genel seçimde partimizi iktidara taşıyacağız. İktidar yapacağız. Hiç kimseyi, ocu, bucu diye ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hep birlikte başaracağız” sözlerini kaydetti.