Gündem

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yayınlandığı video ile “yerel oligarklara” seslendi: Gözünüzün yaşına bakan namerttir!

Ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile çeşitli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, söz konusu konuşmasında “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi? Daha bunlar güzel günleriniz” sözlerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, dikkat çeken konuşmasında ayrıca, daha önce vermiş olduğu “elektrik faturasını ödememe” protestosu kararına da devam edeceğini ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşma, kısa sürede gündemde geniş yankı buldu.

“Ey Beşli Çete, Oligarklar Uykunuz Kaçıyor Değil Mi?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yayınladığı konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun “yerel oligark” benzetmesi de konuşmada dikkat çeken söylemler arasında yer aldı. Kılıçdaroğlu söz konusu konuşmasını “Sarayın oligarkları, uykularınız kaçıyor değil mi_ Daha bunlar güzel günleriniz. Gözünüzün yaşına bakan namerttir!” başlığı ile yayınladı. Ana muhalefet lideri açıklamalarında “Ey beşli çete, ey yerel oligarklar, uykularınız kaçıyor değil mi?” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca elektrik faturasını ödememe protestosuna da devam edeceğini dile getirdi.

“Sizin Nasibiniz Uğruna Kavga Edeceğiz”

Dikkat çeken paylaşımında Kemal Kılıçdaroğlu “Sevgili halkım merhaba. Biliyorum mutfaklarınız yangın yeri. Korkunç bir sorun var. Elektrik faturalarınızın mücadelesini verirken, getirdikleri akaryakıt zamlarını… Artık belli ki gasp etmeye çalıştıkları iki lokma ekmeğiniz için dövüşeceğiz, kavga edeceğiz. Sizin nasibiniz uğruna, etmek zorundayız. Saraylılar tatlı peşinde sizin ise tuzunuz yok. Ama sevgili halkım siz de biz de biliyoruz ki millet galip çıkacak. Saraydaki şahsa seslendim: Elektrikte KDV’yi sıfırla. Tık yok, ses yok. O zaman ben de şahsi protestoma devam edeceğim. Gün aşırı yağdırdıkları akaryakıt zamları da ağır bir zulme dönüştü artık” dedi.

“Putin’in Oligarkları İçin Kurduğu Sistemin Kopyalarısınız”

Açıklamalarında “Bir dilim kuru ekmek kavganızı birlikte vermezsek, beşli çeteler bizi soymaya devam edecek.” sözlerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Buradan beşli çeteye de bir lafım olsun. Ey beşli çete, siz Putin’in oligarkları için kurduğu sistemin Türkiye’deki kopyalarısınız. Saraydaki şahıs Putin’den ne öğrendiyse sizinle de onu uygulamak istiyor… Benim derdim kaçırdığınız bu halkın parasıdır. O parayı ait oldukları topraklara, yani bu güzel ülkemize geri kazandıracağız. Sizin gözünüzün yaşına bakan namerttir! Haydi iyi akşamlar” ifadelerine yer verdi.