CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz

Dün gerçekleşen Boğaziçi davasında yaşananlar ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davada çıkan arbedeyi hatırlattı. Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu “Tam bir garabet yaşandı. Atamayla, torpille gelen üniversitenin koşullarını tanımayan haksız hukuksuz bir şekilde belli makamlara gelenlerin de görevlerine son vereceğiz. Eski yerlerinize tıpış tıpış gideceksiniz” sözlerini dile getirdi. TBMM’deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları gündemde yankı buldu.

“Barışa, Huzura, Beraber Yaşamaya İhtiyacımız Var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü’nün haberine göre CHP lideri partisinin toplantısındaki açıklamalarında “Barışa, huzura, beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Bu güzel coğrafyada kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Yani Nevruz’un gereğini yapmaya ihtiyacımız var. Bunu yapacağız. Bütün vatandaşlarımıza söz veriyorum, bizim partili olur olmaz, beni sever sevmez, CHP’ye oy verir vermez ama bütün vatandaşların bu ülkede huzur içinde yaşaması benim boynumun borcudur ve beraber yapacağız. Bunu Millet İttifakı ile beraber yapacağız” dedi.

CHP Lideri Davada Yaşananlara Değindi

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise Türkiye’deki tabloyu görünce söylediklerinin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını da belirtti. Boğaziçi davasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri “Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler atanan rektörü protesto etmişlerdi. Onların yargılanmaları vardı. Haksız, hukuksuz bir şekilde avukatlar, öğrenciler çıkarıldı. Hakim terk etti. Tam bir garabet yaşandı. Başarılı öğrencilerin yurtdışına gitmesi lazım. Onların yurtdışı yasakları da hala devam ediyor…” dedi.

Kılıçdaroğlu Boğaziçi Yönetimine ve İktidara Seslendi

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara ve davada yaşananlara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nin bütün yönetimine ve iktidara seslendi. Kılıçdaroğlu “Tepeden inme hukuksuz şekilde üniversitedeki demokratik atmosferi yok ediyorsanız ve öğretim üyeleri ‘Biz bu yönetimi istemiyoruz’ diye aylardır haklarını arıyorsa, bütün yeni açtıkları fakülteleri, programları iktidara geldiğimizde tamamını kapatacağız…” dedi.

Exit mobile version