İzmir HaberleriPolitika

CHP Lideri Özel: Küsüp, oy bölenleri kapıdan içeri sokmayacağım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Buca’da halka seslendi. Özel, Buca’da partisinden aday adayı olup aday gösterilmeyince İYİ Parti’den aday olan Suat Nezir’i gündemine alarak, “Küsüp oy bölenleri partinin kapısından içeri sokmayacağım” dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Buca Kasaplar Meydanında halka seslendi. CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman ile birlikte seçim otobüsünün üstünden halkın karşısına çıkan CHP Lideri Özel’e, CHP Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve Yüksek Taşkın, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya eşlik etti.
CHP Buca Adayı Görkem Duman, “Bizim kurduğumuz Buca ittifakı kartopu gibi büyüyor. 31 martta çığ olacak çığ” diyerek konuşmasına başladı. Duman, “Buca’yı birlikte yöneteceğiz. Şimdi doğduğum büyüdüğüm ve her şeyimi borçlu olduğum Buca’ya hizmet etmenin onurunu, gururunu yaşayacağım. Bu yola dinlenmemek üzere çıktık ve asla yorulmayacağız” mesajını verdi. Projelerinden de bahseden Duman, “Projelerimiz halkın içinde bilimin ışığında oluşturduk. Bucalıların ihtiyacı doğrultusunda akılcı, ayağı yere basan projeler oluşturduk” dedi.

“BIYIKLARI İNCELTMİŞLER AMA”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın seçim çalışmalarını ele alarak konuşmaya başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Birileri çıkmış gelmiş malum rozetlerini çıkarmışlar, bıyıkları inceltmişler, genel başkanlarının resimlerini kaldırmışlar ve İzmir’de parti kimliklerini unutturarak, İzmirlilerden oy isteyerek; sözde takiyeleriyle başarılı olup İzmirlileri kandırmaya niyetleniyorlar. Buradan takiyeci adaya diyorum, rozeti çıkardın da Gazi Mustafa Kemal Paşaya iki ayyaş diyen adamın genel başkan yardımcısı sen değil misin?” dedi.

“İZMİR BASKICILARA GEÇİT VERMEZ”

İktidarın adaylarının kazanmaları halinde belediye kaynaklarını TÜRGEV’e TÜGVA’ya ve ENSAR Vakfına açacağını iddia eden Özel, “Bunlar gelseler ilk işleri Karşıyaka iskelesi TÜRGEV’e, Aslancak iskelesi TÜGVA’ya verilir. 30 senelik protokolleri yaparlar. O yüzden bunların İzmir’le ilgili ne sevgileri ne de vaatleri samimi değildir. Bunların başka şehirlerde ne yaptıklarına bakacaksın” sözlerini kaydetti. Özel, “Bunlar İzmirliyi rahatsız etmemek için öyle diyorlar, böyle diyorlar. AK Parti inanılmaz işlere imza atarken adayları oradaydı. Cumhuriyetin değerlerinin tahrip edildiği her yerde bunlar oradaydı. Yarın cumhuriyetin kalesine AK Parti bayrağı dikmeye gidiyorum diyeni 31 Mart’ta İzmir Marşı ile yollayacağız” mesajını verdi.
Özel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Şunu hep birlikte bilelim, burası İzmir burası kimsenin kimseye karışmadığı özgürlükler şehri. Şimdi gelmişler başka şehirlerde neler yaptıklarını unutturup, İzmir’e gelip kendilerince özgürlüklere karışmayacaklarının teminatını veriyorlar. Oysaki İzmir yaşam biçimine saygının kentidir. İzmir baskıcılara, hayat biçimine karışanlara asla geçit vermedi; bundan sonra da vermeyecek.”

ÖZEL’DEN İYİ PARTİ BUCA ADAYINA GÖNDERME

CHP’den yeniden Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Suat Nezir’in aday gösterilmemesinin ardından İYİ Parti’den Buca Belediye Başkan Adayı olmasına da dikkat çeken CHP Lideri, “Bu partinin bayrağı, adı belli. Buca’daki adayı da belli. Görkem Duman Cumhuriyet Halk Parti Adayı… Birileri aday adayı olacak, sonra parti bir aday belirleyecek, küstüm oynamıyorum diyecek, Atatürk’ün partisini bırakacak, AK Parti tehlikesi varken partinin oylarını bölen, ondan sonra kazanırsam dönerim diyenler onlar eskidendi. Atatürk’ün partisinin karşısına geçip yarışan, seçimde oyları bölen kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam. Bunu özellikle ifade edeyim. Cumhuriyet Halk Partisi kimliği aday olana kadar cepte duracak, aday olunca çekmeceye atılacak, aday olduktan sonra tekrar ele alınacak bir kimlik değildir” ifadelerini kullandı.
Özel, konuşmasının devamında, atanamayan öğretmenleri, geçim derdini ve emekli maaşı gibi sorunları gündeme getirdi.