CHP’den Torbalı çıkarması: Adaylara coşkulu karşılama

CHP, İzmir’de büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarıyla Torbalı’da adeta çıkartma yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tugay ve Torbalı Belediye Başkan Adayı Demir ilçede vatandaşlara seslendi. Coşkulu kalabalığa seslenen adaylar, önemli mesajlar verdi.

EGE HABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı’da büyük bir mitinge imza attı. CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir’in halkla buluşmasına çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Balçova, Bayındır, Buca, Bornova, Karaburun ve Tire belediye başkan adayları ve partinin ilçe temsilcileri katıldı. Coşkulu kalabalığa ilk seslenen adaylar yerel seçime yönelik önemli mesajlar verirken, projelerini de sıraladılar.

“SİZ ENFLASYONU DÜŞÜRÜN BİZ SUYU YÜZDE YÜZ İNDİRİRİZ”

Torbalı’daki halk buluşmasında vatandaşlara seslenen Tugay, İzmir’de her vatandaşın ailesinden biri gibi olacaklarının ve her sorunlarında yanlarında olacaklarının sözünü verdi. Seçimlerde rekor oyla tarih yazacaklarının altını çizen Tugay, son zamanlarda gündemde olan İzmir’deki suyun zamlı ve pahalı olmasına ilişkin de önemli mesajlar verdi. Tugay, “Biz bu ülkedeki yoksulluğa itiraz ediyoruz. İnsanlarımız kira ödeyemez, yemek yiyemez hale getirilmemeliydi. Birileri su fiyatını ucuzlatmaktan bahsediyor… Ben size şunu sormak istiyorum; buyursunlar bunu söyleyenler elektrik fiyatlarını, doğalgaz fiyatını ucuzlatın önce, akaryakıt fiyatını ucuzlatın önce… Biz İzmir’e sahip çıkmasını biliriz. Siz bu ülkedeki yüzde 150’lere varan enflasyonu bitirin de o su fiyatını biz yüzde 100 ucuzlatırız. Merak etmeyin” dedi.

“TORBALI 20 YIL GERİDE GÖRÜNÜYOR”

Torbalı Belediye Başkanı merhum İsmail Uygur’u anımsayarak sözlerine başlayan CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir ise Torbalı’yı yönetmek için çok güçlü bir kadro kurduklarını ve iyi hazırlandıklarını belirtti. Demir, “Sizlerle birlikte Torbalı’da bir tarih yazacağız. Torbalı’nın sorunları belli. Dersimize iyi çalıştık. Ne yazık ki yaklaşık olarak Torbalı’da genel olarak baktığımızda 20 yıl geride görünüyoruz. Bu ne yazık ki baktığımız zaman ekonomik kriz sadece sizlerin belini bükmedi belediyelerimizin de belini büktü. O yüzden burada arkadaşlarıma seslenmek istiyorum: Ben hiçbir zaman acı gerçekleri halkımdan saklamam. Bir sorun varsa onu da söylerim, bir müjde varsa onu da paylaşırım” sözlerini kaydetti.

“ADAMCILIĞA SON”

Torbalı için yapacakları ilk icraatı “Sizlere bir müjde vereyim” diyerek aktaran Demir, “Bundan sonra kimse belediye meclis üyesinden ricacı olmayacak. Teknolojiyi kullanarak herkes sorunlarını belediyeye anlatacak. Yıllardır adamcılığı nasıl kınadıysak, buna göre davranarak bundan sonra da buna izin vermeyeceğiz. Bir kişi belediyede meclis üyesinin kızıymış, şuymuş diye bilgisayar kullanmayı bilmeyenler masa başında çalışamayacak. Bizler Smart Torbalı diye bir projemiz var. Smart Torbalı Projesi, Akıllı Şehir Torbalı anlamına geliyor. Mahallenizde sokağınızda ne sorun varsa bir telefonla çözüme kavuşacak. Artık bu sorunların çözümü için kimseden ricacı olmayacaksınız. Muhtarlarımıza, meclis üyelerimize ayrı yazılım yaptırıyoruz. Artık meclis üyeleri hepsi Torbalı sokaklarında sorun çözerken sizlerin içinde gezerken göreceksiniz” diye konuştu.

Torbalı’nın dört bir köşesine eğitim kampüsleri kuracaklarını da açıklayan Demir, “Eğitim kampüsleri yapacağız, teknolojik kütüphaneler olacak. Gençlerimiz üniversiteye hazırlanan kardeşlerimiz gönüllerince ders çalışacaklar” dedi. Ayrıca Demir, “Ayrancılar demişken en önemlisi can ve mal güvenliğimiz. O bölgede jandarmamız elinden geleni yapıyor ama sayı olarak yetersiz kalıyor. İlk işlerimizden bir tanesi de kaymakam beyle birlikte Torbalı merkezdeki emniyet mensubu sayısının artması gerekiyor. Bu konuyla ilgili de sizlere buradan onun sözünü veriyoruz” dedi.

Son olarak Demir, Tor-Koop diye bir üretici birliği kuracaklarını açıklayarak, hayvansal üretim ve bitkisel üretimde çiftçileri destekleyeceklerini duyurdu.

Exit mobile version