İzmir HaberleriPolitika

CHP’li aday adayı Sönmez: Menemen’in rögar kapaklarına kadar biliyorum

HABER/ Didar DEMİRCİ- Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kemal Sönmez, Menemen’de düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. “Menemen için varız, projelerimizle hazırız” sloganıyla adaylığını açıklayan Sönmez, “Bugün yağmurlu bir gün. İnşallah güneşli günler göreceğimiz Menemen için yola çıktık” dedi. CHP’li Aday Adayı Sönmez, 1980 yılında Menemen’de doğduğunu ve çiftçilikle uğraştığını belirterek, “Bir Menemenliyim. Burada doğup büyümek, Menemenli olmak demek değil. Menemenli olmak demek menemen için bir çivi çakmayı hayal etmek, buraya katma değer sağlamak demektir. Biz Menemen’in yerelden kalkınmasını istiyoruz ve katma değerin Menemen’de kalmasını istiyoruz” sözlerini kaydetti.

“PEHLİVAN AĞABEYİMDİR AMA YÖNETEMİYOR”

Menemen Seyrek’te bölgenin arazilerinin son 2 yıldır satıldığını aktaran Sönmez, satılan arazilerle Menemen’e daha doğru yatırımlar yapılabileceğini belirterek, “Menemen’de Belediye yönetimi Aydın Pehlivan bizim arkadaşımızdır. Benim ağabeyindir. Ancak ben yanlışları gördüğüm için ve ben daha iyi yapacağımı düşündüğüm için yola çıktım. Aday adayıyız ama hayalim belediye başkanı olmak. Ben Menemen’de güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Menemenin rögar kapaklarına kadar bilirim. Üstüme vazife olmayacak işleri belediyenin kasasına yüklemeyeceğim. Menemen Belediyesi küçük bütçeli bir ilçe bugün bütçesini 1 milyar TL’yi geçmemesi gerekiyor. Menemen Belediyesinde son 1,5 yılda 5-6 milyar TL’lik işler yapıldı. Bu işler arazi satılarak yapıldı. Satılan arazilerin parasıyla Menemen’de 2+1, 5 bin 500 konut yapılabiliyor. Bu konutların içine sosyal donatı alanları kültür merkezi gibi alanlar yapılabilir. Hem o arazilerin parasıyla 5 bin 500 dar gelirliye konut yapılırdı hem de o konutların içine sosyal donatı alanları yapılırdı” açıklamasını yaptı.

“SALON ADAMI DEĞİLİM, SOKAĞIN ADAMIYIM”

Partisinin yönetiminde olan Menemen’in AK Parti yönetimine geçmesini “talihsiz bir süreç” olarak yorumlayan Sönmez, Menemen Belediyesinde istihdam fazlası çalışanlar olduğunu ve de Menemen’de satışı yapılan arazilerin parasıyla Menemen’e doğru yatırımlar yapılmadığını aktardı. Sönmez, “CHP çatısı altında belediye başkan adayı olup kazanmayı taahhüt ediyorum. CHP’den aday adayı olarak çıktığım bu yolda emin olun herkesten fikir alarak yürüyeceğim. Ben sokak adamıyım, salon adamı değilim. Menemen’de yaşayan 216 bin kişiden fikir alacağız. Şimdi genç, dinamik, enerjik ve disiplinli bir kadroya sahip olmak gerekiyor. Zaten etrafımızda çok genç arkadaşımız var. Hepsi bana destek veriyor. Menemen halkının da desteğini alacağımızı düşünüyoruz” sözlerini kaydetti. Aday adaylığı sürecinde projelerini çok fazla anlatmayacağını aktaran Sönmez, özellikle tarım ve hayvancılık faaliyetleri üzerine projelerinin olduğunu belirtti. Sönmez, “Kendimi zor tutuyorum projeleri anlatmamak için. Ben bir çiftçiyim, hayvancıyım tarımla ilgili yapacaklarımız var. Bunları da emin olun yine ilk sizinle paylaşacağım. Hepsi de birbirinden güzel, betona para gömmeden yeşille birleşerek Menemeni güzelleştireceğiz” dedi.

“ÖN SEÇİME DE ANKETLERE DE HAZIRIM”

CHP’de yaşanan değişim sürecinin ardından adayların belirlenmesi için ön seçim ve kamuoyu yoklamalarının yapılacağı konusundaki süreç hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Sönmez, “Ön seçim olmasını tabi ki arzu ederim. Bugün partimizde köklü bir değişikliğe gidiliyor. Bu değişim sürecinde bence üyeliklerin de bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Biz delege seçimi yapıyoruz 6 bin 700 üyemiz var. Bin 500 kişi seçime geliyor. Siyasetle ilgilenen dolu dolu 3 bin kişi olsun. Örgütümüz derse ki delegelere soracağız delegelere de varım, ya Menemen’de biz anket yapacağız anketlere de varım. Her ne kadar 5 bin üyemiz ilgilenmese de Menemen’de tek tek ne yapacağımızı anlatıp onların da kantarına çıkmaya hazırım. Bizim ilçe örgütümüz kurumsal yapılardır. Ali’yi destekleyip Veli’yi desteklememek gibi bir şey olacağını düşünmüyorum. Partiden çıktın bakalım halkta karşılığı var mı? Bizim 6 bin 700 üyemiz var. Ama 216 bin nüfuslu Menemen var. Partimiz örgütümüz böyle bir şeye girmez” diye konuştu.